Häst

Resumé

Monia har haft lite julvila nu under jul. På julafton red vi ut barbacka, en liten tradition från förra året dock var det lite mindre snö i år..
Min pappa har följt med under jul så vi har ridit ut och promenerat samtidigt med våra hundar. Sen kom stormen under annandag natten och jag hade såklart stallet under annandagen vilket resulterade i att jag inte kunde släppa ut hästarna i hagen eftersom det var storm och sen var hela hagarna fulla med omkull blåsta träd, jippie! Så jag fick börja laga staket och såga träd på morgonen och våra hagar är inte direkt små utan enorma så jag fick en lång promenad på morgonen i blåsten. Vid halv tolv fick jag hjälp i stallet och vi lyckades spärra av hagarna och kunde släppa ut hästarna igen. Hästarna var inte direkt glada på mig efter nästan fem timmars försening och Monia höll på och riva stallet eftersom hon blir dum i huvudet rent utsagt om hon inte får gå ut på morgonen. Det är ingen idé att ens försöka rida henne innan hon fått gått ut på morgonen..

I förrgår var det min födelsedag och stormen resulterade i att vi fick strömavbrott så när jag kom till stallet var det VÄLDIGT mörkt! Vattnet fungerade inte heller så vi fick gå ner till bäcken och hämta vatten och blöta betfor.

Igår hade Monia rymt från hagen hörde jag men inget allvarligt hade hänt som tur var utan de lyckades få in en sur Monia i hagen igen som hade tröttnat på att vara i hagen och ville gå in. Monia hade tappat en tappsko så hon fick vila igår, rätt så bra tajming eftersom hon skulle skos i vilket fall som helst idag.
Som jag nämnt tidigare så blir Monia rätt lätt uttråkad och behöver röra på sig nästan varje dag så hon fick ingen guldstjärna  idag av hovslagaren och inte av mig heller när jag red henne senare 😉

I morgon får jag förhoppningsvis låna min systers nya systemkamera och fota lite, det var ett tag sedan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.