Häst

Kan det bli vår snart?

På fredag är det somsagt pay n jump och jag är lite fundersam på vilken höjd jag ska hoppa eftersom vi inte kunnat hoppa på lovet då det alltid vart massa andra hästar i ridhuset samtidigt. Imorgon är i alla fall tanken att vi ska ta några skutt över hinder. Idag tänkte jag rida igenom henne och kanske rida lite över bommar om det är tomt i ridhuset, det återstår att se.

Igår var det rent utsagt pissväder, det regnade och var storm, det blev inte bättre att allt regn frös till is och det vart en skridskobana på vägen. Det tog en halvtimme att gå till stallet istället för en kvart som det tar i vanliga fall eftersom jag fick gå i krypfart för att inte slå ihjäl mig.
Jag hade hunnit tagit på Monia benskydden när jag ångrade mig att gå till ridhuset. Visst Monia är broddad på alla fyra men hon HATAR bokstavligt talat att halka, det är bland det värsta som finns. Mamma kom till och med och hämtade mig för hon är så rädd att jag ska bryta något om jag skulle halka, jag verkar ha en tendens att bryta benen i kroppen och hon har tröttnat att sitta med mig på akuten hehe…
Så det blev en lång mys stund i stallet med Monia istället bestående av ryktning, massage och klining, Monia uppskattade det nog mycket mer än att halka ner till ridhuset i mörkret och stormen!

Nästa helg är det igångsättnings kurs för Camilla i ridhuset. På lördag är det bommar och på söndag hoppning. Varje pass skulle vara 1,5 timme långt. Längtar att komma igång med hopptränandet igen!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.