Häst

20060417

Idag fick jag hem Bingos pass så att jag skulle kunna låta veterinären fylla i hans vaccinationer i det. Det visade sig att Bingo är född den 17 April, Monarch är född den 15! Nu skiljer det visserligen 3 år mellan dem, men ändå lite roligt att de har födelsedag såpass nära varandra.

Just nu sitter jag och min pappa och funderar ut en ”lunch-lösning” för Monarch och Bingo – foderautomater. Pappa sitter och letar på internet efter effektiva alternativ och jag fick nyss mail om ”foder-grindar” där en elektrisk timer öppnar upp en grind in till en annan del av hagen efter ungefär 6 timmar och hästarna kan således gå in i den nya delen när grinden öppnats. Väldigt smart lösning, enda problemet där är att mina hagar är får små och för ovala för att kunna skärma av en del 🙁 I alla fall den ena hagen som Bingo går i just nu. Den hagen som är närmast stona… Där kan inte Monarch gå, för han är alldeles för kär i tjejerna för det! 😉

Idag vaccinerades Monarch och Bingo som såklart skötte sig UTMÄRKT. Båda två stod som ljus medan veterinär Josefine stack dem i halsen. Så stolt över dem båda två.

Igår var det snö i Risinge, den fick ju ligga i alla fall 1 dag… Så igår var Bingos fötter jätte-jättefina! Idag hade vi +5,5 och regn… Jag såg på SMHI att det skulle bli 0 till -2 till helgen, vi får hålla en tumme!

På söndag är det löshoppning igen för Monarchs del! Vi ska förhoppningsvis ta oss över 1,10 cm den här gången. Då är vi på godkänd nivå och kan fortsätta träna utifrån det. Känns spännande då han verkligen visat prov på god hoppteknik tidigare!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.