Häst

Hoppkurs 2 dagar

I lördags och söndags var jag på hoppträning med Monia för min hopptränare Camilla i ridhuset.

I lördags var det markarbete vilket gav väldigt mycket för både mig och Monia. Vi hade lektion i 1,5 timme så vi hann med mycket och hade flera skrittpauser. Monia var jättepigg!
Det var travbommar och ensamma bommar för att vi skulle träna att komma rätt på hinder vilket jag och Monia behöver träna på då jag har svårt ibland att hålla in henne till hinderna kommer när hon blir så pigg. Sen var det även galoppbommar. Träningen hade väldigt bra budskap och det var någon träning Rodrigo Pessoa brukar ha. Sedan avslutade vi med att sätta ihop allt till en bana där det fanns avbrott till trav med och galopp.
I varje hörna hade Camilla satt ut koner som vi absolut inte fick välta eller inte rida runt, det var för att vi verkligen ska få ut hästarna i hörnen och inte slarva med vägarna.
Eftersom Monia var så pigg på pay n jumpen så hade jag köpt ett pelhamsbett med korta skänklar för att se om det går bättre att hoppa och jag kan hålla in henne mer. Tyvärr så funkade inte det bettet så bra på henne då hon blev precis lika ihopkrullad som hon blir på kimblewickbettet.. Vi provade att sätta den i deltan och i bettringarna, spände kedjan och spände upp den men det fungerade inge bra så jag bytte tillbaka till det tredelade bettet och tränade på att verkligen hålla in henne istället.

Dag 2 var det hoppning istället och jag fortsatte då på det tredelade bettet för att lära mig hålla in henne. I början var hon hemsk och rusade efter hindret men efter att jag stannade en gång efter hindret blev hon mycket bättre och fick tillbaka henne och fick till några riktigt fina linjer! Tillslut blev hon jättetrött så när vi skulle hoppa sista banan dog hon men Camilla sa att det var jättebra i helheten men att jag inte skulle ta åt mig av sista banan eftersom hon såg att Monia var så trött.

Vi fick även uppgift att skriva hur en vanlig vecka ser ut i vardagsridningen min ser ungefär ut såhär:

Måndag: Vila/promenad – lugnare arbete
Tisdag: Rida igenom träna så allt sitter, gas-broms, ställning osv
Onsdag: Hoppträning för Camilla
Torsdag: Skritta ut
Fredag: Markarbete
Lördag: Rida ut- klättra och ha kul!
Söndag: Dressyr

Sen varierar det olika vissa dagar blir det mera uteritter, någon vila när jag inte kan rida osv..

Vi fick även skriva mål till våren och hösten, drömmål och vad vi behöver träna på. Det skriver jag ikväll för nu ska jag kila iväg till Monia, det blir bara att ta det lugnt då Monia nog har träningsvärk och är trött efter helgen, jag också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.