Häst

Träningsvärk!

Den som påstår att det inte är jobbigt att ha häst, skulle kunna få byta liv med mig ibland. Igår röjde jag och Emelie i stallet. Pernilla var iväg på ett bröllop och har haft mycket att göra den senaste veckan och jag har hört henne säga mer än en gång att hon ska göra olika saker men sedan tar dygnets timmar slut. Så, snäll som jag är, så fixade jag några utav hennes saker så att hon ska få lite tid över till annat, t ex sin sockersöta dotter, Stallchefen, som dyker upp i veckan.

Så jag och Emelie plockade bort allt hindermaterial från ridbanan. Jag står uppstallad hos en hoppryttare tillika hopptränare, det står liksom inte ett hinder på banan. Det stod 9 st med tillhörande bommar både i hindren och cavaletti. Så idag har jag träningsvärk i mina armar och axlar! Vi bar bort allting sedan sladdade vi hela ridbanan så nu är den plan och fin 🙂 Sedan tog vi in Fluffy och klippte henne för att Pernilla har klagat i en vecka på att hästen ser ut som ett gotlandsruss (alldeles hårig).

Jag är en väldigt snäll person, i alla fall anser jag mig vara det. Jag tycker om att hjälpa människor, vilket är en utav anledningarna till att jag läser till sjuksköterska. Jag vet att sladdningen av ridbanan, vilket är simpelt tillsammans med klippningen av Fluffy underlättar väldigt för Pernilla och det gör mig glad 🙂 Jag hade ändå inget bättre för mig och fick bra hjälp av Emelie 🙂

Monarch fick ett nytt täcke igår också , jag är så makalöst trött på hans täcke från Börjes. Det suuuuger åt sig allt vatten när det regnar och blir så tungt att jag nästan inte orkar hänga upp det, sen torkar det i princip aldrig och har börjat flisa sig i spännet fram. Det har fungerat bra, jag säger inte det, det är mest min bekvämlighetstarm som gör motstånd när det inte är snabbknäppen och inte fyller sin funktion med att avleda regnet från hästen inte suga åt sig. Så, han fick ett likadant täcke som Bingo. Ett Amigo Hero 6 Turnout 200gram. Bingo har använt sitt flitigt, han rullar minst 1 gång om dagen i det så det är inte riktigt lika lila och fint längre men det är absolut helt! Sydney undrade vad det var för lila kuf som stod i Monarchs hage i morse 😉 . Monarchs första regntäcke var 115cm.. Detta är 125cm, precis lika stort som Bingos. Bingo däremot börjar så sakteliga växa ur sitt 125cm täcke.

Jag har mätt båda hingstarna och det skiljer numera 1,5cm mellan dem. Bingo är 143,5cm och Monarch 142cm! Monarch har alltså växt nästan 3cm sedan hingstpremieringen i april då han mättes till 139cm. Bingo var nog väldigt spänd när han mättes in som 4 åring för han har knappt växt 1 cm.

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.