Häst

Hoppningen i torsdags!

I torsdags var det hoppning igen för BB och mig för Pernilla. Emelie kunde inte följa med den här gången så jag och BB fick åka helt själva. Jag hade lite mycket tid till godo så jag bestämde mig  för att kapa av Bingos semilånga man. Ja jag vet, nu blev avelsfolket jätteledsna för att jag ”stympade” avelshingsten, men han kunde ju inte se ut som en vildvuxen vilde! Det räcker ju med att han är ponnyhingst och hoppar bland storhästarna 🙂

Sedan lastade jag BB, precis som vanligt, men dagen till ära så fungerade faktiskt taklampan i släpet. Hurra, den fungerar tydligen lite som den vill…

Åkte upp till ridhuset med en synnerligen oberörd Bingo som snällt stod och väntade i släpet medan jag kastade på mig säkerhetsväst och hjälm. Sedan lastade jag av honom och vi gick en stund utanför ridhuset. När vi kom in fick Pernilla ge mig ett litet handtag genom att hålla lite i ena tygeln för det var nämligen en himla snygg skimmel där inne idag igen! Vilken lycka för Bingo!?

hoppbanaNu ska vi se om ni fattar någonting utav mina otroligt fina teckning här till vänster. Vi började med att rida fram och flytta dem för skänklarna. Först i trav och sedan även i galopp. Vi red in vid det BLÅA räcket i vänster varv, flyttade dem till mitten av ridbanan och red sedan rakt fram ner till väggen. Vi flyttade in dem emot det VITA planket och red sedan rakt ut mot väggen mellan det andra VITA planket och grinden. Bingo var, laddad. Först rusade han bara, men efter ett par gånger med ordentliga förhållningar och jag fick sätta mig så långt ner i sadeln jag kunde så gick det faktiskt riktigt bra! Det gick ännu bättre i vänster galopp faktiskt! Höger galopp är lite trixig som den är, men även det gick bra till slut.

Sedan började vi hoppa fram på det BLÅ/ROSA räcket (svart färg på pilen). Vi kom i en båge runt oxern och hoppade räcket, runt i hörnet och sedan planken snett igenom. Bingo tittade lite på första planket så jag fick klämma på honom ordentligt över det andra, men det var inga problem. Han stack bredvid några gånger det lilla aset, men med viss övertalning (sporrar är bra grejer ibland 😉 ) så gick det jättebra.

Sedan hoppade vi det BLÅ/ROSA räcket – BLÅA räcket, snett igenom över GRINDEN (här stack han bredvid första gången), tillbaka på BLÅ/ROSA räcket, snett igenom över PLANKEN. HÄR hade jag och Bingo vårt största problem, jag fick inte tillbaka honom tillräckligt efter första planket så han gick i botten varje gång på andra planket och vi rev gång på gång. Vidare runt på oxern. Bingo tog i för kung och fosterland över oxern så jag hann inte med i sadeln, måste sett heltokigt ut. Jag satt kvar, skämdes en aning för att jag var så oförberedd på detta jättehopp. Vi fick hoppa banan en gång till, under förutsättning att jag fick tillbaka Bingo tillräckligt på första planket, andra planket låg nu på omkring 80 cm. Tyvärr så blir Bingo så fruktansvärt okontaktbar i galoppen när skimmeln är i närheten så hur mycket jag än satt till och höll så gick han i botten. Suck. Vi fick i alla fall ett jättefint språng över oxern och jag var jättestolt över Bingo som faktiskt gör allting han ska göra, och tycker det är roligt. Nu måste vi bara träna så att även jag blir lika bra. Underbara lille ponny!!! ❤❤❤

Bingo_9

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.