Häst

Stalltrubbel

Idag har det uppmärksammats en stor orättvisa i matfördelningen.

Monia har insett att hennes son får mer mat än henne. Detta är ju rent av skandalöst, så i ren affekt så bet hon lite extra hårt i boxväggen när hon protesterade över matfördelningen. Till råga på denna klara orättvisa så blir hon heller inte tilldelad maten först – vilket annars den äldsta, mest erfarna och kloka märren borde få. Nähä nä, även här går den yngre generationen före. Minsann, hennes usling till son får maten först och han är inte ens så tacksam att han äter upp den på en gång, nej han ska stå och spana över boxdörren eller försvåra för matte att sätta på BackonTrack-skydden BARA i ett försök att förhala de andras foderdelning. Skandal.

Inte ens vid hödelningen favoriseras denna stora, bruna, håriga och fagra märr i sina bästa år. Nä då får Bingo hö först. Denna klara diskriminering demonstreras, givetvis i affekt, genom att vilt slänga med den långa pannluggen samtidigt som vederbörande bankar med ena frambenet i marken! Nu får det vara NOG!

Som ”tack för maten” erhöll jag ännu en plaskblöt puss mitt uppe på huvudet med, den av husse, väldigt generöst blöta betforsörjan. Denna gången hade jag dock en mössa på mig !! 🙂

Och, ni vet de där byxorna som aldrig skulle hamna i stallet? De fick pröva på livet som näsduk till nöjd, betfordränkt, slemmig connemaraponny… Så var det med det! Jag skulle ju bara slänga till dem kvällsmaten. Bara. Sen att jag fick klättra i höet, agera hängare åt skydden samt näsduk åt Monia det liksom bara hände!!

20131106-220720.jpg
Mattes fina brunbjörn ❤️

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.