Häst

Ju blodigare, desto roligare!

20131117-204236.jpgMonarch läker fint, tack ni som undrat 🙂 ! Idag är han knappt alls svullen, bara lite lite längst ut på förhuden. Tummen upp! Jag rev loss en stor blodkoagel som blockerade halva såret och vips så läkte det ut en massa blod, Monarch rörde såklart knappt en min.
Igår tog Penovet:et slut och han får nu inget mer penicillin. Det blir att övervaka hans feber i ett par dagar så att min ädelsten inte blir sjuklig! Det verkar vara en skvätt Rheumocam kvar så jag ger honom tills det är slut helt enkelt 🙂

Monarch börjar bli ”frisk” igen. Ja nu har han ju inte varit ”sjuk” utan snarare ”hindrad” men idag bjöd han på en riktig bock-kavalkad på longerlinan när jag tog ut honom. 🙂 Skönt att se att herrn är i fin form. Snart är det dags för Monarchs mycket välförtjänta vila! Sen dammar vi av honom framåt våren och så ska vi se till att matcha honom bästa tänkbara inför Championaten.

Jag hängde faktiskt på Monarch min syntetgjord i morse och satte inspänningarna i grimman. Det var väldigt nyttigt för honom och jag tycker att hans ”valack-motion” borde räknas som över nu så att han kan börja använda sina muskler igen. Eftersom Monarch inte rör sig överdrivet mycket i hagen så rekommenderades jag att longera honom morgon och kväll så att svullnaden verkligen går ner och att läkningen blir snygg. Jag kan verkligen inte klaga på läkningen för det blir verkligen fina sår!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.