Häst

Efter regn kommer solsken…

Nu har jag äntligen fått lite distans till allting.

Önnarps Monia flyttade till sin fodervärd Matilda Danielsson den 18 December och det har hittills gått jättebra, Monia sköter sig utmärkt och Matilda är världens lyckligaste 17 åring.
Hade jag med varit om jag fått en så fin ponny i ”julklapp”.
Det var bestämt redan innan jag skadade min axel att Monia skulle lånas ut till Matilda för träning och tävling och jag önskar dem massor med lycka till.

Jag paketerade in Monia väl innan hennes avfärd till Stockholm i det värdelösa vädret. Hon var nyrakad och fin min prinsessa. BackonTrack paddar över knäna i fram och som vanligt i bak. Sedan boots, FÖR ATT, hon har broddar och BRODDTRAMP = INTE OK. Hon fick ha sitt fina SVEA-Täcke och tävlingstäcket i transporten. Hon var verkligen inslagen som en liten julklapp.

Valorous Philadelphia fick flytta till en lösdrift utanför S Åreda till 3 stycken halvblodsston. Detta var första gången som Fia var utan sin mamma och det blev en del gnäggande och försök att bryta sig ut ur boxen men hon lugnade sig väldigt fort och insåg att det fanns både mat och vatten på det nya stället. Ju mer jag lär känna Fia desto mer kär blir jag, skulle vilja behålla alla? Fia är en modig liten ponny som utan sin mamma marscherade in i den nya hagen och började äta. Satte halvbloden på plats gjorde hon också ”Jag må vara liten, men jag sparkas hårt!”. Travade genom en halvmeter djup snö med öronen spetsade framåt – framtiden framför hennes små, små vita hovar. Hon stod lugnt och snällt med Jonas (som för första gången fick hålla i en häst, en 5,5 månader gammal fölunge).  Älskar lynnet på båda mina avkommor, lugna och coola – en riktig connemaraskalle.

Så nu är jag ”hästlös”. För första gången sedan 2005. Det känns lite ovanligt faktiskt, men skönt med lite paus. Det är alltså inte så att jag på något sätt slutar med hästar, jag dyker upp på alla evenemang som vanligt, bara det att jag nu inte har något hemma att ta hand om. Valorous Monarch är fortfarande i Skåne.

Jag tänkte åka ut till någon dag och ta kort på henne. Hon är en mycket söt köttbulle.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.