Häst

Hovslagare på plats!

8:20, alltså 10 minuter innan utsatt tid svängde spermabussen in på vår väg. Hihi, internt skämt. Men alla ni som läser som vet vad Viking Genetics jobbar med förstår varför vi kallar den spermabussen, då de brukade den innan 😉 

Samtliga hästar skulle få träffa Simone idag. Bingo skulle få nya skor, Grappan skulle bli av med sina och unghästarna skulle verkas. Sagt och gjort. Medan Simones lärling slet av skor på Bingo så verkade Simone Regent.  

Regent skötte sig med den äran 🙂 Han var verkligen superduktig och blev så fin i fötterna när Simone var klar. Kul att kunna visa upp en så väluppfostrad 1 åring. 🙂 mallig uppfödare. 133cm mätte han idag nyverkad !

 När allting flöt på som bäst med Bingo och han skulle verkas på ena bak – så fick vi svar på varför Bingo haft en fåra på utsidan av ena hoven. När Simone klippte i tån så uppenbarade sig en breddad, rodnad lamellrand – trauma. Så det blev lite meck med att få dit en sko bra. Plus att skon inte riktigt ville som Simone och slog sig lite – så han fick börja om! 🙂  

 Belinda blev verkad när lärlingen slet av skor på Grappan. Hon skötte sig också med den äran. 129cm mätte hon idag, lilla skruttan! 

Grappan stod som ett ljus, gammal och vis 🙂 Nu får hon gå barfota ett tag. Fungerar det inte så slår vi på ett par skor! 

Nu väntar jag egentligen bara på att Grappan ska börja brunsta 🙂

Trevlig helg !  

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.