Häst

Så var oktober (!) nästan slut!

Tiden går väldigt fort nu tycker jag. Sist jag plitade ner några bokstäver här var när mina älskade stalldörrar var färdiga! Det har hänt en del sedan dess, kan man väl säga. Betäckningssäsongen avsluta, Irland över för denna gången, Bingo och Louise har varit iväg på Pay’n Jump och så har det flyttat in en ny ponny…! 

Men vi tar det från början! Bingo betäckte faktiskt stoet som gav honom en blåtira i slutet på juli och hon är konstaterat dräktig på 20 dygn! Hon älskade inte Bingo inledningsvis, det ska gudarna veta. Det lät som om jag hade en dinosaurie i stallet när de två skulle umgås under ordnade former – i varsin box. Men med lite medicinsk hjälp (och Bingos obotliga charm givetvis) så föll hon pladask, till slut! Det visade sig även väldigt sent omsider att Klara är dräktig! Hon som ultraljudats tom… men det dygnet som Bingo hann betäcka henne innan blåtiran var tydligen vad som krävdes! Det innebär att Bingo Bell har full pott i dräktighet 2019! Så kul! Det känns ju alltid roligt ”att lyckas” som hingstägare eftersom som ni alla vet är det ju ALLTID hingstens fel om stoet inte blir dräktigt, fölet får fel färg, fel kön och så vidare 🙂 

Clifden 2019, well what can I say? Lika underbart som alltid, om än något kaotiskt. Inledningsvis körde Lotta 45 min åt fel håll, men det i sig var inte så kaotiskt. Mest otroligt roligt. Lotta och Cissi provade även på den absolut starkaste lunchen i historien av luncher på vägen ut mot Clifden. Men när Cissi och jag (och stallchefen jr) klev in hos vår älskade Mary – så hade vi inget rum! Mary hade råkat ut för en minst sagt osannolik olycka när hon på sin födelsedag skulle fixa naglarna på den lokala salongen. Nackstödet lossnar när hon ligger där så hon trillar baklänges ner i golvet – och bryter nacken! Så hon låg förlamad på sjukhus sedan två månader. Detta hade hänt 2 dagar innan jag mailade henne om de exakta datumen som vi skulle komma. För att vi skulle komma, det visste hon och såg hon fram emot precis som vi. Så hon hade glömt skriva in oss! Men det löste sig tack och lov så vi fick spendera halva veckan på Connemara Country Lodge i alla fall, om än utan fiol och skönsång till frukost. Idel ädel avel, Glencarrig Knight regerade även i år vid Clifden Horse Show. Stora grupper av vita ponnyer såg vi springa fint i snöre under torsdagen och på fredagen höll vi andan när de inte så överviktiga vita hästarna hoppade i ring 1. Irländarna som startar där har inte den vackraste ridningen – utan det är snarare connemaran som visar sitt otroliga hjärta när de får mer stjälp än hjälp över vartenda hinder. Och fort går det. Utan skor på gräsbana. Att inte någon for omkull är ett under! Några åkte av under väldigt odramatiska former men det var också allt… Vi njöt som vanligt av god mat och vackra vyer. Vi spatserade i Ashford Castles park för 150kr/person till exempel, bara det! 

Så, till den nya ponnyn. För mig är hon ju inte helt obekant då jag träffade henne på Önnarps under de åren jag var där. Önnarps Olivia flyttade in lite hastigt och lustigt för någon vecka sen. Då ägarinnans dotter utvecklat allvarlig allergi emot häst så fick Olivia helt enkelt flytta hit ♥️ Så jag äger alltså inte Olivia, hon bara bor här tills vidare 🙂 den 5/11 ska vi se om hon förhoppningsvis är dräktig med Castle Verdi RC 118. 

Bingo rids sedan ett år tillbaka egentligen utav Louise Ingwald. Och efter mycket om och men så lyckades jag ta mig iväg till en mätning av Bingo. Han är slutmätt till 140cm och nu i november gör han och Louise sina första riktiga starter. En LC i Lammhult, följt av en LC i Ljungby för att avrunda året med en LB i Jönköping innan året är slut! De tränar varannan onsdag för Pernilla och däremellan varas ridningen av mig och Louise här hemma. 

Ja just det! Babsan har varit iväg och sprungit fint i snöre! 98897 skrapade vi ihop så 41p, så en guldplakett och en reserv Bäst i rasen rosett fick vi med oss hem!

Carnaby Flash Sparrow RC 1533 i Nybro augusti 2019

Imorgon kommer Lill-Babs hem från sommarbete! Så nu är stallet knökfullt!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.