Erfarenheter

Du, är en mycket viktig del av mitt liv.

Jag träffade Matilda första gången i augusti 2008 och sen dess så har hon varit en väldigt viktig del i mitt liv. Idag står hon som fodervärd på Monia sen 2010 och de gör otroliga framsteg och det glädjer mig oerhört.

Matilda svarade på en annons på Bukefalos.com. I annonsen stod det att någon sökte en tjej eller kille som ville hjälpa till med ett dräktigt sto. Det stod att det förmodligen inte skulle gå att rida stoet så länge innan fölningen men att de skulle få en möjlighet att vara med med fölet också. Matilda var den andra tjejen som svarade på annonsen men hon var den första som kom och red.

Idag har hon varit med när Monia fölat 2 gånger. Först med Monarch i april 2009 och sedan med Fia i juli 2010. Hon har varit med varenda gång vi har visat Monarch på utställning. Hon har varit med och badat honom, lastat honom, borstat honom, lett honom, satt grimma på honom första gången. Hon var där 1 timme efter att han föddes, med andan i halsen . Jag ringde Matilda så fort jag fick syn på Monarch i hagen. Hon kunde inte svara för hon satt på lektion, men 2 sekunder efter att jag lagt på får jag sms ”HAR MONIA FÖLAT?!”. Hon visste precis och kastade sig på bussen ut till stallet. Och ja, Monia hade fölat.

Matilda var med när Monarch föddes och hon är en viktig del i teamet kring Monarch vid hingstpremieringen 2012. Något som vi båda verkligen sett fram emot. Monarch är minst lika speciell för oss båda. Vi har båda varit med hela hans liv och han är minst lika speciell för oss båda. Han är Monias och Graffes son två hästar som betyder oerhört mycket för oss på olika vis.

Det känns som igår när Matilda red Monia första gången. Tiden går så sjukt fort. Jag vet att du vet vilken viktig del du är av Stuteri Valorous och att jag finns här i vått och torrt oavsett om du ringer mitt i natten. Jag glömmer aldrig din min när du fick din egen Stuteri Valorous jacka, det var ju inte ens din födelsedag ♥

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.