Häst

Så häftigt!

20140324-090512.jpgJag hoppas inte Lina blir sur över att jag smyglånar en bild från hennes blogg !
Sällan skådat ett så proportionerligt ekipage. De ser verkligen ut att vara skapta för varandra! Extra roligt är det ju också att det går så fruktansvärt bra för dem! Riktigt roligt att se. Roligt också att Lina, som är Emelies elev, har en häst som utseendemässigt är väldigt lik Briman 😉
⭐️ Stooort grattis till er plats i observationsgruppen för landslaget ! ⭐️

Jag tar mig lite frihet och skriver lite om Jouleens stamtavla. Hon är faktiskt mer släkt med Briman (Briar – Martini – Utrillo) än vad man kan tro 😉

Biggles 1015 (Briar – Krevad – Falstaff) behöver väl egentligen ingen vidare presentation. Uppfödd och ägd av familjen Lundberg-Persson utbildades och reds från början av Jan Brink. Biggles förutspåddes gå i sin pappas fotspår men har ännu inte ens varit i närheten. Hingsten född 1998 gjorde sitt treårstest med 49 poäng, fick 8-7 på löshoppningen på bruksprovet och har hittills tagit 2252 poäng i dressyr. Han är inte använd i avel sen 2011. Biggles stamtavla innehåller vääääldigt mycket Utrillo 432! Härstammar från Darley Arabian!
Ryktet säger att det begärdes en rätt så massiv ersättning för hingstens utbildning…

20140324-093344.jpgMorfar Marino 554 (Matrose – Abermals – Fernjäger) en brun hingst född 1973. Född i Tyskland och importerades till Sverige 1975. Marino är fader till hingstarna Madrigal 707 och Martini 744, som tävlades av Jan Brink.
Omdöme exteriör
Ädel hingst med harmonisk exteriör. Långa linjer. Korrekt. Mycket goda rörelser.
Fåordigt bruksprov back in the days 😉
Han togs ur avel 1994. Härstammar även han från Darley Arabian (1700-tal)

20140324-095117.jpgMormorsfar Bratin 541 var en skimmel född 1973, död 1992. Tävlades i Svår dressyr. Han härstammade också från Darley Arabian (1700-tal).

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.