Häst

Tid…

Vart tar tiden vägen? Igår fick vi faktiskt lite sovmorgon. Trodde inte mina ögon när stallchefen väckte mig och klockan var 08:35! Inte så konstigt egentligen med tanke på att han höll oss vakna med sina funderingar om takhöjden och ljussättningen i vardagsrummet halva natten 😉

Jag diggar verkligen mina fölvakningskameror. De är guld värda! De kostade ”i princip ingenting” för 5 år sedan, om jag ska jämföra med HorseCam. Men de är också kanske inte ens hälften så avancerade som HorseCam. Detta är två trådlösa IR-kameror som jag satt upp i stallet. Mottagningen är inte 100% men jag ser absolut Giovanna utan problem. De sänder sedan till en mottagare som är kopplad till vår TV. Vips så har jag en egen hästkanal 😉 Kostade 1500kr tror jag på Elgiganten och Giovannas fölning är nummer 3 i ordningen som de bevakat. Pernilla ville också låna dem till Stillas fölning!

20140411-060655.jpg

Giovanna är stor och tung nu. Hon har lurat mig i flera dagar. Vita proppar på juvret – forfarande inget föl. Hon är väldigt lös i bäckenbanden och börjar bli rosenröd i slemhinnorna. Hon har haft lite förvärkar och igår trodde vi faktiskt att hon skulle föla. Men icke !

Jag ska dock inte klaga, för jag ligger och sover så bekvämt i vår stora soffa. Behöver bara öppna ögonen och registrera vad som händer en gång i halvtimmen. Lite annorlunda från när jag och bästa Matilda fölvakade på Monarch 2009. -1 grad och lunginflammation liggandes på golvet i sadelkammaren i stallet… Sen fölade hon ändå utomhus i leran mitt på dagen… 😉

20140411-061029.jpg Några dagar sedan i solskenet. Hon är betydligt gråare just nu. Måste bara ÄLSKA konstantskimlar. Hoppas hon bakar en åt mig därinne <3

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.