Häst

Stor skillnad!

Igår red jag ett lugnt och sansat joggingpass på Bingo. Han har tyvärr fått vila i dagarna 3 då min sambo varit iväg. Der är lite pyssligt att få ihop allting!

Vilken skillnad det är på honom sedan massören var här! Jisses, detta skulle jag gjort tidigare känner jag. Han är så rörlig och mjuk på ett helt annat sätt.

Det vi övar mest på på träningarna hos Pernilla är att han ska vänta på mig. Han vill gärna springa ifrån mig när det blir jobbigt och jag måste lära mig att styra honom med min lättridning. Innan jag började trava bommar så skrittade vi fram länge – han var så frustrerad. Så fort jag kortar mina tyglar så börjar Bingo att takta, takta, takta. Vintern 2012 – 2013 övade vi något fruktansvärt på att bara skritta. Jag kunde köra upp till ridhuset och bara sitta och skritta i 40 minuter för att han skulle slappna av. Detta har han ju dessvärre glömt sen dess 😉
Så vi skrittade, och skrittade och för att han inte skulle hinna före mig så blev det serpentiner, serpentiner, volter i serpentinerna och ännu fler s e r p e n t i n e r. Till slut fattade han grejen och kunde skritta på kortade tyglar utan att se ut som en giraff! 🙂

Sen travade vi fram, fokus på att styra honom i varje steg med lättridningen. Jag red mycket svepande hörn, innerskenkel mot yttertygeln ekar i mitt huvud. Jag har tre bommar (egentligen skitlånga stängselstolpar man tager vad man haver…) liggandes mitt på ridbanan som jag sedan red en åttvolt över, precis som vi tränade hos Pernilla sist. Klart han är mer avslappnad hemma än hos Pernilla men det var inte superlätt från början!! Jag slutade när han kändes som allra bäst, och sedan skrittade vi ut en kort sväng i skymningen.

20140411-062311.jpg
Med BackonTrack ryggvärmare och stablewraps i väntan på att bli stretchad. <3 PS Han är inte dåligt gul/grön skäck därunder … Hihi

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.