Häst

Hovslagaren igår!

Igår var det dags för Monia, Regent och Belinda att träffa hovslagaren. Det är fyra veckor sedan Lotta var här och fixade med Monias fötter sist, så alltså dags igen.

Väl förberedd med Domesedangel stod Monia och sov på stallgången. Det är dock aldrig en garanti för att hon ska vara snäll och beskedlig 😉 hon provade allt att hoppa runt, om än VÄLDIGT lite. I jämförelse med vad stackars Simone fått bråka med förut så var hon en ängel.
Det fanns några små nya/gamla bölder i höger sulan, inget märkvärdigt egentligt. Bulan i sulan såg precis likadan ut och Simone konstaterade att Monia i vilket fall har ett fast samband i kronranden numera. Skönt. Hon var heller inte lika öm i sulan som hon var innan även om det på vissa ställen var väldigt mjukt ! Det rensades bort så mycket som det gick innan han gjorde iordning en ny ringsko (3 storlekar mindre än första gången!) och fick slå dit den. Lämnade luft under och satte på lock.

IMG_1941.JPG
Såhär såg ena fram ut innan verkning när bara skon var borttagen. Sen dog min mobil så några fler bilder blev det inte!

Sen var det Regents tur och han var superduktig ! Så stolt över mina små grabbar som sköter sig så bra!

Sist ut var det lilla Belinda. Tyvärr med ganska så trasiga hovar och dessutom bärrandsuppackning så Simone fick skära bort en del, men det växer ner allteftersom. Vi mätte även Belinda som blev blott 119cm.. Vilket innebär att hon nog kommer att bli en maxad B-ponny (!!!!!!) som fullvuxen.

IMG_1931.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.