Häst,  Valorous Monarch

Monarch bjöd på flygtur!

Det blev ett ganska abrupt och avhugget slut på Ellas och Monarchs tävlingssäsong kan man väl säga. In på hinder tre var de inte helt överens om de skulle hoppa eller inte. Ella kände att ”han kommer att stanna” medan Monarch som nästan kommit till en full halt tänkte ”äsch varför inte” och hoppade nästintill stillastående en oxer på 90cm. Detta resulterade i att Ella och Monarch liksom delade på sig. Monarch landade på bakbommen – och Ella landade på svanskotan! Så var det med den tävlingsdagen! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFick liverapportering från en vän som var banpersonal. Monarch hade bockat iväg från hindret (vilket han brukar göra när han rider ordentligt för han blir så himla arg) men sedan kommit skrittande med spetsade öron till min vän som fångat honom. Monarch i ett nötskal. Jag pratade lite med Ella och sa att du får ju känna efter själv om du ska gasa eller bryta för ont kommer du att ha minst till på onsdag. Så Ella provade att linkande gå banan men kände när hon kom in på framhoppningen att ”nej det här känns inte schysst mot Monarch”. Hon kunde helt enkelt inte sitta ned i sadeln och hittade ingen bra balans. Monarch behöver ha en ryttare som har en bra balans för att det ska bli en bra och smidig runda och att gå in i LB lite på tvären såhär sista starten kändes inte rättvist. Så Ella valde att bryta – STOLT över henne. Det kommer fler tävlingar, men visst är det lite trumpet att avsluta säsongen liggandes på banan.

Har pratat med henne idag och hon är visserligen öm och stel, men som vanligt taggad för att komma igen! 🙂 Känner jag Monarch rätt så är han skitnöjd med gårdagens upplägg, han slapp ju göra egentligen någonting 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.