Häst

Allt färdigt då … 

Godkänd plats, hålet grävt och veterinären kommer 16:30 imorgon. I sedvanlig ordning försöker jag se ljusningar, intalar mig själv att hon nog går lite bättre. Men smärtranden under magen är talande – hon har ont. Hon ska inte ha ont. När hon stod i sjukhage matvägrade hon. Fenylbutazon gjorde kaos i hennes mage. Det är bara löpa linan ut. Imorgon är det över, återigen. Jag har ont i magen. Det sög visserligen tusenfalt mycket mer förra gången. Men det är fortfarande surt att behöva skiljas från en vän. Oavsett hur länge du haft dem. Baksidan av att vara hästägare. 

Stallchefen är lyckligt ovetande. Stod helt hänförd när grävmaskiner var här och grävde, dessutom fick han åka traktor med världens bästa Leif efteråt. Hans dag är sannerligen gjord. Han ska få husera med Birgitta imorgon eftermiddag. Har jag sagt vilka fantastiska grannar jag har?! 

Jag har börjat tappa gnistan igen. Det känns rätt mörkt nu. Återigen tuff period att ta sig igenom. Imorgon är en ny dag. Den är bara lite mörkare än alla andra.  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.