Häst

Mitt lilla popcorn..

Vi har ridit samma rundor i snart 3 år. Eller okej, vi har utökat våra vyer något efter att jag kom på hur sjutton jag skulle få Bingo att sluta stå på bakbenen. För så länge han inte står på två ben högt upp i luften är jag nöjd. Nu snurrar han mest surt om han inte får som han vill. Men peppar, peppar (knackar mig själv i huvudet) ta i trä så har vi tagit oss runt nu varenda gång. Idag blev det en lång uteritt i solskenet eftersom det mest blivit att ”harva ridbanan” när jag har stallchefen hemma. Inte så praktiskt kanske att vara 5 km bort när stallchefen börjar gråta i babyvakten. SÅ! Uteritt it is. Det tog mig dock 10 minuter att fånga Bingo i hagen. Det finns för- och nackdelar med att ha en 1 ha stor hage. Största nackdelen är att det är mycket hage när ponnyn inte vill komma in. Royal vill alltid komma in. Han kommer gnäggandes emot en så fort jag öppnar grinden.

Det blev en perfekt runda ute idag. Vi travade riktigt länge på grusvägarna. Bingo trampar mest luft i början, han är något – spänd. Han far såklart fram och tillbaka och stoppar och hoppar hela tiden. Tills han blir trött vill säga, då orkar han inte leta efter farliga saker längre. När vi travade förbi Idet så var han ju också tvungen att hävda att här kommer jag, men han la av oförskämt fort faktiskt. Även Bingo börjar bli stor! Sedan tog vi skogsrundan tillbaka i galopp. Han var ganska slut när vi skrittade genom skogen hem mot gården. Han fick gå ut som nakenfis idag och rullade sig nöjt gång på gång på gång… 🙂 Kul med skimmel nästan jämt. Han använde även Royal som någon form av borste.

2745-3-40-437Min pappa irriterade sig så otroligt på alla flugor i stallet sommaren 2014 att han köpte en flugdödare till mig. Den är VÄLDIGT effektiv, det är bara ett litet, litet enormt problem. Hästarna är livrädda för den. Så den kan inte stå på på natten (när den ju är som mest effektiv eftersom det är en starkt lysande lampa, syftet med hela grejen). Royals box var precis sjöblöt, stressbajs överallt. Så den fick jag tömma helt och hållet nu på morgonen och lägga in nytt. Återanvände det som var kvar i Grappans box, eftersom den boxen ska saneras innan lördag… Regents box var också upp och nedvänd. Varje gång en fluga dör så blir det ett elektriskt knasterljud. Ingen höjdare tydligen. Bingo har börjat vänja sig (KORS I TAKET PONNYN SOM GILLAR RUTINER) men unghästarna får smärre slaganfall hela natten. Så den får helt enkelt stå på när de inte är inne då. Jag kan inte låta bli att skratta lite för mig själv varje gång det där knastrande ljudet låter. Minns ni när Åke Svanstedt var misstänkt för att ha använt en grisfösare på sina hästar? Denna flugdödare låter likadant. Hästarna blir sjukt skärrade. Ett GANSKA dåligt träningsredskap skulle jag vilja påstå…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.