Häst

Energin att orka lite, lite till!

Jag har varit ofrivilligt ledig i en veckas tid. Stallchefen har hållit sig på fel sida termometersträcket, hostat, snorat och varit trött. Gissa om jag fick ärva det där sen? Jajamen! 🙂 Så imorgon är det tillbaka till verkligheten igen, äntligen! Efter lite välbehövlig semester uppåt landet är jag nu redo att möta våren på riktigt. Idag hade vi 13 grader och strålande solsken. Jag tog mig en välförtjänt sovmorgon efter att hästarna fått godnatt-puss vid 22-tiden igår. Tack ÅTERIGEN alla ni som skött mitt stall och ponnyer i helgen, ni är guld! Släppte ut hästarna vid 9 och gick sedan in och käkade lite frukost. Jag skulle hämta stallchefen framåt 12 så jag passade på att byta alla lakan i huset och tvätta dem och låta dem torka ute i solskenet. I Ljungby bjöds det på våfflor, jag åt som vanligt på tok för många – magen är som en ballong. 🙂 

Väl hemma så pysslade jag och Oliver på gården. Vi klippte nästan hela gräsmattan, jag lyckades ÅTERIGEN köra sönder klippbordet = japp det är bekräftat jag är en idiot. Men tack vare världens bästa Krille så är klipparen som ny igen. PUST! Jag har haft spekulanter här på Regent idag med, under högljudd protest från stallchefen som absolut skulle åka gräsklippare när de kom. Men det gick ändå ganska smidigt. Medan jag låg på altanen i solskenet så lekte Oliver hejvilt på gården. Han körde bil i stallet, han försökte gå barfota i gruset, han ”sprang jättefort” fram och tillbaka på gräset. En helt fantastisk dag faktiskt. Vi klippte det sista av gräsmattan i solnedgången innan stallchefen skulle snutta kudden. Han somnade väldigt, väldigt lätt ikväll. Helt slut! Jag hittade även några solcellslampor i snicken som jag fixade till och satte ut, mycket mysigt! Dessvärre fungerade bara 3 av 10 🙂 får byta batteri i dem tror jag minsann! 

Jag traskade ut till stallet och mockade och donade. Sedan tog jag in Belinda och Babsan och gjorde iordning den sistnämnde för en liten ridtur. Det gick himla bra, men nästa gång får ett spö följa med 🙂 vi behöver lite motivation till att gå FRAMÅT. Vi skrittade, travade och galopperade en liten stund. Jag har glömt hur mycket energi det krävs för att rida en unghäst, de liksom går inte fram av sig själva 🙂 Sedan var det BBs tur. Han var p i g g ! Han har också haft ofrivillig vila stackarn. Men det känns ju rimligt att han ska joggas igång nu om vi ska tävla om en vecka, eller? Kanske inte 100% optimalt träningsupplägg men sånt är livet. Han är sund och fräsch i alla fall! Han kändes förvånansvärt fin för att inte ha blivit riden på ett par dagar. Tummen upp för det!

Monarch och Amanda var iväg i Hultsfred och tävlade idag! 0+0 i LC och snöpligt nog första utanför placering. I LB tog Monarch med sig första bommen i kombinationen i grunden och var första utanför placering även där! Till helgen ska de på meeting på Skogslotten! De har gjort en så otrolig utveckling tillsammans, så glad för deras skull!
Bilden stulen av Sandra (@qvillo på instagram), Amandas mamma! 🙂 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.