Häst

Kaotisk dag.

Imorgon den 5e juni skulle Matilda och Monia gjort sin första start ihop. Visserligen bara en KM tävling på Tyresö Ryttarförening, men ändå. Matilda hade bokat släp och hennes pappa skulle komma hem för att kunna köra henne till tävlingen. Hon ringde mig och frågade hur hon skulle bada Monia innan tävlingsstarten och träningen den här veckan var upplagd för att få starta på KM.

Men så blev det tyvärr inte, till en början.

Idag runt 14:30, dagen innan tävlingen, ringer den ansvariga för tävlingen på TRS och säger att det blir ingen tävlingsstart. Det finns heller ingen möjlighet för Matilda och Monia att starta utom tävlan efter att ridskolans ”mellan ponnyer” (10st) hade hoppat. Klassen är struken.

Läser man på TRS hemsida så står det att sista anmälningsdagen till tävlingen är 1 juni, alltså i onsdags. Jag hoppas vid min stilla stjärna att de fick reda på idag, runt 14 tiden att det inte skulle bli tillräckligt många startande i klassen för annars är det verkligen fruktansvärt dålig stil. Jag förstår inte varför inte Matilda kunde få starta utom tävlan, jag vill ju tro att de i alla fall är ute efter att få ihop startpengar, det ska ändå kosta 130 kr att starta i KM klassen, och det är en KLUBBTÄVLING!
Tjejen som ringer Matilda meddelar i alla fall att nästa helg, den 12 juni, så kommer hon att få starta i privathäst klassen på dressyr KM istället. Föga tröstande för en tjej som längtat hela veckan efter att få göra sin första start.

Jag hann såklart skicka iväg ett argt mail till TRS innan Matilda fått tag på ansvarig ridlärares nummer och ringer och frågar om hon får starta utom tävlan, alltså bara hoppa för träningens skull – och det fick hon. Så, även om det inte blir någon starta i själva KM så får hon i alla fall hoppa för träningens skull !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.