Häst

Dom som aldrig haft en häst vet inte att lycka kan köpas med pengar

Min högsta dröm har i hela mitt liv vart att få en egen häst, jag har nog tjatat ihjäl både min mamma och pappa, men en häst är ju dyr och behöver mycket tid och inte någon utav mina föräldrar har varit hästintresserade. Min pappa red ett litet tag hos hans tjej för år och dagar sedan och kan rätt mycket men har inte intresset helt enkelt. Blev rätt förvånad när han kunde tränsa och sadla på en gammal ponny jag red ett tag för länge sedan.
Min mamma har hittat hästintresset mer nu och tycker det är jättemysigt att komma till stallet och borsta och klappa på Monia, hon säger att hon vågar det bara för att Monia är världens snällaste häst 😉 innan var hon rädd för hästar, skönt att sånt kan ändras.

Så pga allt det här fick jag börja på ridskola och lära mig allt själv och sedan hjälpa till med andras hästar, tillslut blev jag medryttare på Monia och efter två år kommer jag ihåg att jag och Nanna satt i Tyresö centrum och åt lunch när hon sa ”jag tänkte att om Monia inte tar sig med fölet skulle du vilja ha henne på foder och träna och tävla henne som jag lovade att du skulle få.” Jag minns att jag blev stumm för ett tag, det var en dröm som kunde bli sann men Som ändå låg så långt bort. Jag minns att jag sa att jag ville men behövde prata med mina föräldrar.
Tiden gick och Monia tog sig med fölet och väntade Fia, men Nanna frågade om jag ville ha Monia efter att hon kunde vänjas bort med Fia. Jag hade pratat med mamma och sa att jag kunde hitta ett jobb och tjäna ihop egna pengar. Mamma var fundersam men hon ville göra mig glad så det var värt ett försök. Mamma fixade in mig på södersjukhusets bb mottagning där hon är bemaningsassistent och ringde in mig så jag fick jobba när ingen undersköterska kunde. Jag jobbade ett helt år och sparade ihop massa pengar och tillslut hade jag så mycket pengar att jag nog skulle klara mig ett längre tag. Det här känner jag mig sjukt stolt för och snart har ett år gått och mina pengar har räckt! Mamma är riktigt stolt över mig också och har låtit mig förlänga tiden med Monia.
Alla mina kompisar tycker jag är dum i huvudet och säger tänk vad mycket pengar du skulle haft istället om du inte hade haft din häst, då kunde du åkt utomlands med oss osv, men dom vet inte att lycka inte kan köpas för pengar eftersom dom aldrig haft en häst. Det här är min dröm som blivit sann och inget kan i hela världen ersätta det här, jag stannar hemma hellre än att åka och festa utomlands eftersom det är några månader till med Monia istället, hästen som gör mig lyckligast i världen <3

Jag älskar dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.