Häst

Luciahoppning 13/12

Jag har haft rätt fullt upp senaste dagen så tänkte berätta nu hur det gick i luciahoppningen som var på luciakvällen.

Monia och jag var utklädd till Lucia och kom på delad tredje plats i utkläddnadstävlingen så vi fick chocklad som pris och äpplen till Monia. Alla var tomtar utom vi.
Mina röda band som jag hade köpt försvann så jag fick skippa ha rött band runt mig och rosetter i manen och i luggen på Monia som var tänkt.
Monia hade vita benlindor och glittriga boots och glitter i man, svans och på pannbandet. Jag hade en luciakrona på hjälmen och vitt lucialinne och på spöt hade jag klistrat på ett lucialjus på handtaget. Tyvärr gick det inte att rida med den då ljuset i själva hållaren bara ramlade av 🙁 Sen hade vi två rosa glittriga hjärtan på rumpan också!

Det var storm ute så hästarna var rätt pigga. Monia var rätt trött när vi skulle hoppa fram vilket var lite synd då vi skulle behövt lite mera fart i hoppningen för att hitta bättre rytm men vi gick i alla fall nolla i både 80 och 90 cm som vi hoppade, duktiga ponny!<3 Så det det blev två ”guldmedaljer” som vi fick med oss hem.

Banan som vi hoppade var rätt svår då det var lite svårare svängar och hindrena kom rätt snabbt i svängarna.

Efter alla hade ridit klart våran lilla avslutningstävling fikade alla ryttare och familjer med lussebullar och hästarna med morötter och äpplen.
Min mormor och morfar kom och kollade på oss och tyckte Monia var världens snällaste och finaste häst, mormor som är rätt rädd för hästar vågade gosa med Monia 😉
Vi var faktiskt en utav dom få som hoppade allt och inte varken stannade eller rev något hinder. Visst det har gått mycket bättre andra träningar men det kan inte alltid gå så bra som man vill att det ska gå varje gång!

Det här var avslutningen för det här året av hoppträningen så nu får vi vänta tills nästa år innan vi börjar hoppträna igen för Camilla. Jag har pratat med Tyresö ryttarförening och jag får säkerligen vara med på deras tvådagarskurser i både hoppning och dressyr på jullovet så vi får se hur det går med det!


Framridning


Jag ser ut som jag är 9år!


Shabraket halkade bak 🙁


Skeptisk häst?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.