Erfarenheter,  Häst,  Tips

Pelletsgröt!

salvanaMjölkpelletsen som jag fick tag i heter som skrivet tidigare Salvana och är ett tyskt märke. De är väldigt enkla att blöta upp och blir till en ganska så grötig konstisens som jag kan dra upp i en 60 ml spruta och sedan föra in i mungipan på Regent. Han tycker bättre om när det är lite torrare och inte för rinnigt och igår och idag lyckades jag pricka konsistensen perfekt!

Regent äter ju även ur mamma Monias krubba när han får tillfälle så i morse la jag faktiskt två nävar i hennes krubba innan hon fick sitt foder och då var han där och plockade. Dock inte lika snabbt som hans mamma 😉 Men några pellets försökte han tugga i sig. Sedan slog jag i Monias betfor och lusern blandning och blandad ihop med pelletsen. Mums!

Det är klart att det går enklare att få i honom pelletsgröten nu, även om han tvärvägrar att äta den ur en krubba. Men jag behöver inte stå och hålla i honom utan kan stå och klia honom samtidigt som jag matar honom med pelletsgröten. Skönt med lite framgång!

Kostade 575kr hos Stall Sönnervång mycket trevlig man som svarade och ordna så att vi bara kunde komma ner och hämta en säck närsomhelst !! Rekommenderas VARMT!!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.