Häst

Fredagsmys på Börjes i Tingrsyd.

Tack gode gud så ska ett Hööks öppna i Växjö. Jag har i och för sig ingen som helst aning om när, men ändock! Jag skulle vilja köpa massor med saker på Hööks men har inte tålamodet att vänta på postorder… Så jag åkte till Börjes idag istället!

Jag gillar inte Börjes så mycket, men det beror kanske mest på personalen som jobbar där. Säg att jag har varit där 10 gånger sedan jag flyttade hit till Växjö 2010 och inte en enda gång har någon i personalen varit speciellt intresserad av att hjälpa mig. Tjejen som står i kassan kan omöjligt se mer uppgiven ut över sin lott här i livet. Hon är så fruktansvärt ointresserad att hon inte ens hälsar när man ställer sig i kassan? Dessutom har hon vid två tillfällen (ja jag är säker på att det är samma tjej, fotografiskt minne) avbrutit mig mitt i en mening för att säga summan på mitt inköp. Jaha? Serviceminded?
Idag kunde jag i alla fall gå runt i butiken utan att bli undanknuffad eller behöva tränga mig fram till täckesavdelningen – så det var ju trevligt i alla fall. När jag hade gått 3 varv inne i butiken och inte kunde hitta hösäckarna så frågade jag till slut i kassan.

Varpå tjejen innan jag hunnit säga meningen färdigt utbrister ”Stallbacken!”. Va, svarar jag då lite förvirrat. De finns på stallbacken, svarar hon. Vilka då, nu hänger jag inte med, sa jag. Ja, alltså hösäckarna finns på Stallbacken.

Grejen var att jag hade hunnit säga ungefär ”Jag letar efter sådana här hö...” jag hann alltså inte ens prata klart. I vilket fall som så hjälpte hon mig i alla fall med hur man blåser upp ”häst bollen”.

Jag var ute efter en Horse Ball till Monarch och deras kostade 129 kr – lagom tycker jag. Så får vi väl se hur länge den håller…

Jag köpte även två hösäckar istället för hönät i förhoppningen att de är lättare att fylla. Ett litet tips är att INTE köpa hönät på Ullared då de är avlånga och helt OMÖJLIGA att fylla! De kostade väl kanske 14kr på Ullared, men det var bara skräp. ”Tur” att jag köpte två!

För 6 år sedan så köpte jag en sådan hösäck till Grafit. Han älskade den hösäcken för den satt precis på rätt höjd för att han skulle kunna klia sig på den 😉 Så hela sidan av hösäcken var helt grå!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.