Häst

Fantastiskt!

Helgen har varit helt fantastisk !
På lördags eftermiddagen kom Bingos ägare till Getinge för att beskåda sitt lilla underverk.

Bingo skötte sig utmärkt och på eftermiddagen kunde jag sitta upp utan att behöva longera honom innan. Han var mycket bättre på alla plan. Han gick mycket enklare att reglera i traven och i skritten. Han var mycket lättare att få igenom och vi lyckades till och med med några små steg i skänkelvikning åt båda hållen från kortsidorna.

Jag galopperade Bingo på rakt och böjt spår. Han har en väldigt stor galopp så han har ganska svårt att komma in på böjt spår utan att bogarna far ut och vi flyter ut i den öppna delen. På långsidorna gjorde vi ökningar och avsaktningarna var rena rama Totilas – på rumpan ner i kort galopp. Han var otroligt duktig och det var kul att kunna visa upp honom som den pärla han är!

20120418-221046.jpg

På söndagen kom Mrs M och tittade på oss när vi red. Bingo var pigg så för säkerhetsskull longerade jag honom lite innan jag satt upp. Jag tyckte att detta passet var vårt bästa men Jannica tyckte att gårdagen var minst lika bra. Jag red mycket serpentiner, galopp på rakt och böjt spår och såklart även lite skänkelvikningar och avsaktningar till skritt från trav.

Kort sammanfattat – en helt otroligt bra helg i Getinge! Hoppas kunna hinna med några fler innan sommarens betäckningssäsong!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.