Häst

Lite för mycket att göra !

Tyvärr var det ett par dagar sedan jag bloggade sist, men jag har haft lite för mycket att göra de senaste dagarna så jag har inte haft ro att sätta mig ner och blogga någonting.

Brolötens Cinnabar RC 1265

På Olsagården händer det inte alltför mycket, om man bortser från att ett utav Bingos betäckningsston förmodligen är tjuvbetäckt förra året och vi inväntar svar på blodprovet för att se om så faktiskt är fallet. Cinnabar var inte dräktig så hon gick om som en klocka och betäcktes 25 juni och ska betäckas idag. Hirondelle är dräktig med Bingo. På ultraljudet såg det ut som om Hirondelle var dräktig med tvillingar, men det ena ägget såg ungefär ut att vara 4 dagar yngre än det större så de ska tillbaka imorgon och kolla om det bara är en cysta.

Som skrivet så inväntar jag blodprovssvaret på Poetic Lilly. Jag uppmärksammade hennes lustiga kroppsform häromdagen och la även märke till att hon fyllde ut sitt ljuver. Caroline (veterinär) kom ut och gjorde en gynundersökning och kunde inte med säkerhet säga att hon var eller inte var dräktig så vi tog ett blodprov som skickades in i måndags. Så jag sitter och väntar på vad vi får för utslag så att vi vet vad vi ska göra med ”Lilly”.

Annars har vi mest regn, regn, regn. Bingo har fått strålröta igen tack vare allt roligt regn så nu är jag i full färd igen med att skura, jodopaxa och tjära hans hovar. Så fruktansvärt trist men vad gör man…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se