Häst

100% eller mer

Jag gör allt för mina hästar. Allt. När jag inte kan göra allt, så mår jag psykiskt dåligt. Jag önskar att jag kunde binda fast Bingo i en stolpe i mitten av hagen och tvinga honom att äta och dricka – men det fungerar inte så.

Bingo är sämst på att acklimatisera sig. Han springer och springer hela dagen. Han har sedan 10:40 idag i stort sätt bara sprungit i sin hage. Runt runt runt. Han stannar ibland för att spana och ta 4 tuggor gräs (som han snart jämnat med marken) och sen springer han igen. 2 skor har lossnat men vad gör väl det.

Monarch står och äter i sin hage. Han acklimatiserar sig direkt. Äter det han ska, dricker det han ska och kanske framförallt är helt lugn och sig själv till 200%. Jag önskar att alla hade en häst som Monarch som bara fungerar.

Jag lyckades efter mycket om och 200 varvs galopperande i ren panik – spraya Bingo med SommerShield. Just nu, såhär efteråt, så ser han ganska nöjd ut med att slippa flugorna. Det får honom visserligen inte att springa mindre men han är i alla fall inte omgiven av 400 flugor och bromsar. Jag ska nog ge mig i kast med att spraya Monarch också nu. Bromsarna går illa åt honom just nu.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se