Häst

Helt jäkla otroligt.

För det första, vilket helt sanslös anläggning detta är! 8000kvm hästmässa med allt från fler-miljons lastbilar extra deluxe allt, till Börjes (jajamen, du läste rätt.) Vi har sett allt möjligt i alla möjliga (och löjliga) färger. Jag har letat pannband till Monarch men inser att om det ska hålla lite längre än på vägen hem, så kostar det mer än det smakar. Hittills har vi inte hittat någon ”gyllene medelväg” utan det är antingen Kingsland, Pikeur, Schumacher eller Börjes kvalité…

Vi går förbi en utav stånden med grimmor och andra prylar, jag tittar lite närmare och på ”Gravyr 150kr” skyltens exempel återfinns ingen mindre än VALOROUS MONARCH! Hur sjukt är inte det?
20130823-171211.jpg

Vi placerade våra rumpor på plats i MCH hallen inför Grand Prix Special. Första svenska vi såg var Minna som gjorde en jättebra ritt, men vafan Patrik Kittel!? Rider fel väg!? Det hade aldrig hänt om det hade varit Scandic 😉 Publiken något förbryllad när Patrik, istället för galoppombyten i vartannat red ÖKAD GALOPP! Pling sa klockan och Patrik skakade bara på huvudet…

Jaha tänkte vi, sånt som händer.. Men sen blev allting bara komiskt. Tinne gjorde en superritt med Anton och sen… RED LANGENHANENBERG FEL VÄG!? Damon Hill var LYSANDE, rysningar långt in i ryggmärgen men plötsligt med knappa trav – passage – piaff – passage – halt kvar så rider hon fel… Men detta händer ju inte. Dujardin nästa, vi skrattar och säger ”Det ska väl fan till om även hon rider fel väg!?” Vad händer? Hon rider byten i vartannat istället för galoppsaxen. Hallå!? Slutar ändå på smått otroliga 85%.

Två toppryttare kvar, Cornelissen och Gal. Parzival såg inte ut som sig själv, slö och lite vinglig – och ja just det ADELINDE RIDER FEL VÄG!!! Nu skrattar publiken, är detta ett skämt? De i särklass bästa ryttarna rider FEL VÄG!!

Siste man in, Edward Gal på Glocks Undercover som inleder det hela med 4,4 för inridning och halt!? Men sedan fick jag och Pernilla se de i särklass bästa piafferna vi sett, 9.8, 9,4 och 9,2! Det finns trots allt lite bakom varför han är en utav världens bästa ryttare.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.