Häst

Första ridturen i mörker

Okej, så det blev lite sent till stallet idag, jag erkänner det. Men det är inte så ofta som jag har tiden över att till exempel städa lägenheten, sortera strumpor eller klistra väggtext på väggarna så jag får ju haffa de få tillfällen som ges.

Jag hade insläppet idag eftersom Pernilla är på hundmässan, detta är inget ovanligt jag har det titt som tätt och vi har väldigt snälla hästar, alla 8! Monarch fick gå in först idag, något han normalt sett inte gör, han var väldigt nöjd och spatserade så fint in i stallet, istället för att rusa in och var arg för att vi ännu en gång glömt honom ute!

När jag hade tagit in alla och fodrat så tog jag in Bingo i spolspiltan. Eller nja, jag hade glömt att låsa upp spolspiltan så jag var tvungen att ställa upp Bingo utanför alla tjejerna i utestallet. Så jag stängde in Stillwater i sin box så att hon i alla fall inte kunde nå Bingo sedan sprang jag på kvicka ben in och låste upp spolspiltan. Bingo stod faktiskt jättesnällt och väntade.

När Bingo var färdigborstad och färdigutrustad så hade det börjat skymma utanför. Jaja, går det så går det tänkte jag och gick bort till ridbanan där jag tände lampan. Jag satt upp och det var inga problem han skrittade, friskt, men snällt. Sedan hoppade han lite till höger och lite till vänster för diverse livsfarliga skuggor på ridbanan och han testade även att stå lite på bakbenen i ren frustration för att han var tvungen att skritta – det tråkigaste i världen bortsett från halt!

I början gick det mest fort, fort, fort och jag vet inte hur många gånger han drog mig ur sadeln. Men efter att jag bestämt tänkt ”STYR MED LÄTTRIDNINGEN” så lugnade han ner sig. Det blev mycket travarbete idag och rätt mycket galopp. På slutet var han så trött att han faktiskt inte orkade att galoppera mer. Men jag var jättenöjd. Han gjorde ett toppenjobb även fast det var mörkt och det spökade överallt. Stackars ponny, vad jag utsätter honom för egentligen. Han var faktiskt riktigt blöt när vi kom in. Jag tänkte försöka svampa bort tränset han hade kvar i ansiktet (typ hela tränset fast i brunt på skimmelpäls 😉 ). Men se DET tänkte inte Bingo som försökte på alla vis att bli så hög att jag inte nådde med svampen. Tyvärr är Bingo bara blott 143 cm så när han sträcker på sig så blir han inte så himla mycket större. Så till slut gav han upp och lät sig svampas i ansiktet, även om han blåste och klev runt. 🙂

Imorgon ska Monarch få massor av kärlek, vilket råkar vara det bästa han vet.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.