Häst

En fyraårig läromästare?

Igår var min vän Klara här och hjälpte till. Som belöning fick hon rida Monarch. Monarch må vara blott fyra år, men han är stadig som en klippa och han var till synes mycket nöjd över att slippa arbeta så hårt!
Klara har ridit en gång i tiden och var klart ringrostig. Men detta tog vi med ro. Monarch travade sin snällaste (tillika mest långsamma) trav och Klara fick öva på att rida lätt! 🙂

Idag var Monarch precis lika duktig som innan, om inte lite duktigare ändå! Han har fått en ny hag-granne nämligen Giovanna. Detta är han väldigt lycklig över, så lycklig att vi nästan inte tog oss till ridbanan! Väl på ridbanan så sjöng de så vackert till varandra. Monarch som har ett hjärtskärande gnägg från ridbanan och Gia med hennes pipiga lilla stostämma bakom stallet. Som tur var så verkade Gia till slut tröttna på att svara på den gapande Monarch så han gav upp oxå han.

Sedan var det bara att sitta upp! Vi skrittade, gjorde halt, skrittade, halt igen och sedan travade vi långsidor, stora volter och mindre volter för att avsluta med galopp åt båda hållen. Monarch har en fallenhet för att arbeta. Han går där med sin krok på nacken och lägger jag till benen en gång extra så fattar han galopp. Så duktig var inte Bingo såhär tidigt i hans utbildning!

Bingo gick igår och i förrgår. Han är faktiskt riktigt fin. Idag får han gå i gräshage och hitintills har det fungerat bra. Han strosar runt och betar precis som det ska vara !

20130529-115408.jpg
Och Ester hänger med såklart !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.