Häst

Hoppträning, upp och ned.

Bingo_JonasFörst och främst, vad gjorde jag utan Jonas ? Min otrolige sambo som ställer upp på sina lediga dagar och åker med mig och hopptränar hos Pernilla. Han hjälper till att köra (eftersom jag inte får köra ekipaget själv, 140 kg övervikt) då han har BECE körkort. Han hjälper till att lasta av och på och sedan tar han hand om vår son medan jag roar mig med Bingo. För att sonen ska vara nöjd och glad hela ridpasset så har jag fått mata honom efter att jag gjort i ordning Bingo och då har Jonas ställt upp och skrittat fram Bingo åt mig. Du är bäst Jonas.

bingo2Det har gått så fruktansvärt bra på hoppträningarna hittills, jag har varit full av energi när jag åkt därifrån just för att Bingo verkligen ställt upp på allt. Men så igår… Igår var vi inte alls synkade stundtals. Han började stanna vid hinder och smet undan så fort han fick chansen. Det enda han verkligen hade energi till var ju såklart att gapa på tjejerna. Vårkänslor? Han kändes lite matt, det var väldigt varmt och så låg fokus ibland på stona vid sidan av. Men så är livet när man är hingst.

Vi började hoppa fram på en åttvolt över ett räcke och han var så himla fin. De allra flesta sprången var runda och fina och vi fick väldigt mycket beröm. Det är alltid svårare i höger galopp och i det varvet så blev anridningen lite kortare än i vänster galopp men vi löste det med till slut. Han var väldigt lugn på framridningen igår i värmen, vilket ju absolut är ett plus för att vara Bingo ! Men det krävdes lite mer ridning för att han skulle börja lyssna på mig. Till slut hade han hoppat alla hindren med och utan hjälp, hehe.

Jag hade svårt att ge en och samma signal igår, jag blir gärna lite hög i och bromsande i handen samtidigt som jag driver på så för honom blir det två signaler som inte är överens. Så mestadels var det mitt fel att galoppen inte räckte till. Sen lärde han sig dock att om han ormar sig så kommer han undan, i alla fall ett tag… 😉

bingo1 bingo3 bingo4

Härlig galopp !
Härlig galopp !

bingo6 bingo7 bingo8 bingo9 bingo10

Hyfsat trötta båda två!
Hyfsat trötta båda två!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.