Häst

Nu har han åkt, min fine Royal

Redan klockan 8:45 rullade transporten in på gårdsplanen. Royal fick gå ut och äta frukost redan innan klockan 06 i morse. Med nya transportskydd traskade han rakt på den nya transporten och vid 9:10 var han redan på väg hem med sin nya familj.

De föll några tårar igår kväll när jag borstade av honom och redda ut svansen. Jag kommer att sakna Royal! Men det är som Lotta skrev, det ska kännas att sälja en uppfödning, vi bryr oss ju om dem! De blir ju en familjemedlem oavsett när i tiden man säljer dem. Han har varit en himla mysig, om än något kaxig stundtals som hingst, individ som verkligen gjort stora framsteg hela tiden. Så cool och trygg i sig själv. Han kommer att få det jättebra och bli någons alldeles egna lilla älskling – precis som alla hästar förtjänar, att få vara någons nummer ett. Bingo är såklart nöjd, nu är han mattes nummer ett igen och den där pojkspolingen är äntligen borta! 🙂

Royal är resultatet av att jag 2014 fick äran att låna magen på Lofty Stuteris fina sto Lofty Rowallane Rose RC 1179. Han är född i en hage hos Lofty och flyttade hem hit till gården i juli 2015 och har sedan dess bott här i nästan samma box hela tiden. De kommer bli tomt utan honom och jag tror att Louise kommer sakna att rida honom lite också 😉

Hejdå Royal, jag vet att du kommer få det superbra hos din nya familj. Det ska bli jättekul att få följa er resa.

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.