Hur blev det mitten på januari?

Okej, jag hänger inte med just nu. Det slog mig idag att det redan är den 22 januari. Över tio år sedan Graffe dog med andra ord. Den 20 januari kommer alltid vara ett känsligt datum, jag förlorade verkligen en kär vän. Men livet går ju vidare, varesig man vill det eller inte. Men jag saknar honom, herregud vad jag saknar honom. Han var verkligen en speciell individ. Det var så roligt att få träffa och hänga lite med hans dotter Iris i somras. Hon var ju här på betäckning med Bingo och är så vitt jag vet fortfarande dräktig 🙂 !

Här hemma på gården rullar livet på. Varje dag påminns jag om att jag måste bygga en ny dörr till stallet. Som efterföljs av tanken, ”jag ska..sen” 😉 Jag tänkte bygga en enkel Z-dörr och jag har redan 4 stora gångjärn. Det är bara själva plankorna jag behöver åka och köpa. Jag har till och med vagnsbult hemma! Jag har ÄNTLIGEN fått sitta upp på världens bästa Bingo igen. Så nu ska han minsann komma igång. Isen på ridbanan måste släppa först bara, haha. För just nu är det med livet som insats vi skrittar runt. Den tunna snön döljer nämligen ett antal stora fläckar med blankis! Jag köpte ju en ny sadelgjord till Bingo innan och idag fixade jag så att det går snabbare att knäppa på förbygeln! Jag satte dit en hake helt enkelt. Tanken slog mig en natt när jag ändå var vaken, hehe, att vi bytte ut fästena på checken till travhästarna emot en hake istället. Så tänkt och gjort, idag satte jag dit en! Gravidkilona är snart ett minne blott även om chapsen och ridkläderna sitter en aning tight fortfarande. Det var lite motigt att få i goten i stigbygeln idag. En del smidighet har ju helt klart försvunnit och när läderchapsen dessutom sitter åt som attan så krävs lite tur också för att komma upp! 🙂Det är många som undrar hur jag lyckas rodda runt allting själv. Tja.. planering och anpassning helt enkelt. Bingo har fått vänja sig vid att ha sällskap av en barnvagn när vi skrittar fram. Ibland får hästarna komma ut 8:30 och ibland kl 05. Ibland får de komma in kl 19 och ibland vid 21. Det beror lite på när stallcheferna tillåter. Jag delade på Babsan och Lill-Babs i söndags kväll. De står i varsin box på nätterna nu. Lill-Babs har visserligen sällskap av Prinsessan, men hon är inte helt nöjd. Babsan gnäggade två gånger första dagen. Igår sa hon inte ett ljud och gick nöjt in i sin egen box och började äta hö. Lill-Babs var INTE nöjd igår. Och hon hade hemskt bråttom i morse till mjölkbaren. Babsan såg sådär intresserad av att ha henne i samma box. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.