Inte Lill-Babs bästis just nu..

Allting har ett slut, så är det ju. En del slut dock inte riktigt lika dramatiska som andra, även om Lill-Babs inte håller med mig i det uttalandet just nu. Jag har delat på henne och hennes mamma, eländet når inga gränser. Mest fruktansvärt av allt, enligt Lill-Babs, är att morsan inte ens svarar längre! Den enda som svarar är Bingo, och honom vill hon ju inte prata med! Babsan är nämligen inte alls lika bedrövad av att slippa sin stundtals stökiga tonårsdotter, snarare tvärtom. Hon är jättenöjd! Lill-Babs står i hagen så att hon kan se Babsan så mycket som möjligt, medan Babsan strosar runt precis som vanligt i sin enorma hage. Lill-Babs är inte helt ensam. Hon delar nu inte bara box med Prinsessan, utan även hage. I måndags bestämde jag mig helt enkelt för att nu får det vara nog! Babsan ut i en hage och bedrövad dotter ut i en annan och så har det nu varit i dagarna tre. 100 år om du frågar Lill-Babs.

Men Lill-Babs ska skatta sig lycklig, såhär länge har inte hennes tidigare artfränder fått gå med sin mamma, snarare tvärtom. Hingstfölen har fått avgiftas mammorna mycket tidigare och mer abrupt. Jag delade på damerna nattetid först, och så har det varit i några veckor nu så avbrottet har inte varit helt plötsligt. Babsan var inte speciellt intresserad av att låta Lill-Babs dia färdigt på mornarna när jag släppte in henne. Då var det dags, Babsan vill att dottern flyttar helt! Men jag måste ändå berömma Lill-Babs som funnit sig relativt väl i sin nya situation. Hon väntar snällt i boxen, försöker inte forcera staket (även om hon provat strömmen) och hon äter och dricker i sin nya hage, även om hon mest står och tjurar… Lill-Babs är en smart liten ponny som listat ut att i grindhandtagen finns ingen ström, så de går att tugga lite på.

Om några veckor får Lill-Babs gå tillbaka till morsan i den stora hagen. Men fram tills dess får hon nöja sig med 94 cm Prinsessa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.