Häst

Det ser ut som en ny våg av Höngest…

Solen skiner, det är fantastiskt fint ute. Men är det inte lite lite grönt? Mitten på april och här i Villtofta är det inte många träd eller buskar som börjat slå ut. Gräset växer trögt må jag säga, men det är ju fortfarande minusgrader under nätterna. Häromnatten hade vi -8! Men det regnar eller snöar inte ett skvatt. Det känns ovant! Det brukar regna på bra i Växjö vill jag lova och april brukar bjuda på både det ena och det andra. Men än så länge har det inte kommit många droppar här. Vilket osökt får mig att tänka på förra sommarens höngest… det ser ju inte bättre ut än att vi får en liknande situation som förra året. Jag har läst någonstans att kring 19 april brukar vädret skifta och att vi då kanske får regn. Hmm.. det känns osäkert. Här är väldigt torrt. På Blocket dyker det upp hösilage från 2018 års skörd nu och frågan är om jag inte borde börja bunkra upp redan nu…

Häromdagen sa jag till Lotta att jag borde haft ett sto till att ta föl på till nästa år. Igår ringde telefonen …! Utan att varken jag eller Lotta nämnt något till någon så fanns det plötsligt ett sto att låna. Har inte riktigt bestämt mig, men det lutar helt klart åt det hållet.. Prinsessan tuffar på!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.