Häst

Gårdagens hoppträning

Igår var det hoppträning igen för mig och Monia som faktiskt gick riktigt bra! Eftersom alla tävlingar nästan är slut för året så tränade vi mycket lydningsövningar. Mycket kontroll på hästen där vi Skulle kunna längs galoppen och sedan korta in den. Travbommar och hinder vi Skulle komma på i trav och sedan galoppera för att kunna sakta av vid punkter osv, mycket lärorikt då Monia brukar vara rätt stark i hoppningen, men fick bra kontroll.
Sedan var det även fyra upphöjda bommar/hinder på kortsidan på böjt spår Som vi Skulle hoppa i galopp så hästarna verkligen jobbade med ryggen. Monia var jätteduktig och det var svårt för mig eftersom jag behövde svänga i studsserien för att kunna ligga i mitten hela tiden.
Sedan satte vi ihop allting till en bana då vi började komma på fyrstudsen sedan bryta av till trav och vända snett igenom på travbommar och sedan komma på ett hinder med en travbom och landa i rätt galopp och sedan komma på ett rättuppstående och sedan fem eller sex galopp språng till en oxer med vattenmatta. Sedan rida en svårare sväng till en grind. Därefter är det hela långsidan som man ska öka galoppen och vid konan korta upp galoppen för att sedan kunna avsluta på fyrstudsen igen.

Dat var en rolig och givande träning, jag har ritat upp en bild hur det ungefär såg ut bara att ridhuset är minst 20×60 så det är inte så tight som på bilden 😉 hindrena låg på 90cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.