Häst

Full fart mot vintern.

IMG_6658Det händer såklart massor på gården hela tiden, det är bara det att det ingår i vad som händer vardagligt. Så jag tänker inte ens på att det händer ”nya” saker som att Regent numera är en alldeles vanlig valack sedan igår. Det gick snabbt och lätt hela proceduren var väl över på 30 minuter och sedan piggnade han till ute i hagen igen. Så med det innebär det alltså också att Regent har kommit hem från sommarbetet. Han har inte varit hemma på gården sedan i mitten på maj så det var verkligen ett kärt återseende av pappa Bingo när jag släppte ut honom. Bingo varIMG_6650 såklart den som var mest glad, förmodligen för att han numera slipper att vara ensam. Film kan ni se >> IMG_6652 .

Regent har vuxit något MAKALÖST i sommar, det är faktiskt ingen här hemma som känner igen honom. Grannarna undrar om jag har köpt en ny häst 🙂 Nej det är bara lille Regent som blivit vuxen. Han mätte 140cm lite drygt nu innan kastration och han är ett år. Så han blir nog ganska så stor skulle jag tro. Han är jämnhög med Bingo i hagen i alla fall…
IMG_6713Valorous Royal, som ni kan se i mitten längst ner, har numera ett chip i halsen och ett pass på G! Jag har postat allting som ska postas idag och inväntar nu DNA-typningen som torde visa att pappa heter Bingo Bell RC 112 och mamma är Lofty Rowallane Rose RC 1179 🙂
Bingo är fortsatt så himla fin, jag är verkligen glad som har en så arbetsam och trevlig häst. Det blir en spännande höst, det händer grejer på gården helt klart. Jag längtar faktiskt lite efter minusgrader, jag tycker att det är hemskt mysigt.

IMG_6609För några dagar sedan var jag ute och galopperade Bingo på en stubbåker i närheten. Det är ju numera älgjakt and what not här nere så jag håller mig nog faktiskt på vägarna och stubbåkrarna för säkerhetsskull. Det var så himla kul. Bingo var verkligen så himla glad och sprätte runt som ett popcorn. Det var första gången som vi gjort någon sådan konditionsträning och även om han låg på rätt så bra ibland så var han aldrig något problem att hålla tillbaka eller sakta av. Han tyckte mest att det var så himla skitkul! Så fort jag la till skenkeln så bytte han galopp hejvilt och ganska överdrivet med ett inbackat bocksprång också i allting. Han är så himla rolig. Alltid så snäll och försiktig även om han är superstressad och spänd. 🙂 Min bästa Bingo Boll!

Jag hade tänkt åka på Pay n Jump på Bergunda den 25/10 men det blev nog avelskonferens i Gränna istället.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.