Häst

Brolötens Cinnabar RC 1265

Brolötens Cinnabar RC 1265 på RIKS 2009

Cinnabar har blivit betäckt 3 gånger och ville igår, som förmodat, inte kramas med Bingo en gång till. Hon sa ifrån på en gång att hon var färdig och Bingo blev väldigt besviken. Så det var bara att släppa ut Cinnabar i hagen igen och låta Bingo gå in i sin box utan ”happy ending”.

Bingo börjar bli väldigt duktig på att särskilja när det är betäckning eller inte numera. Om stoet inte är riktigt redo så är han inte speciellt intresserad egentligen. Jämför jag med när stoet ÄR redo så är han rena rama valacken vid fel brunst.

Igår fick jag lära mig av Nina att hingstarna SKA bli arga om stoet lurar dem. Med detta menat att om stoet ställer upp sig och kissar men sedan kickar emot hingsten när han kommer nära så ska hingsten vända upp och säga ifrån- för så gör de i det vilda. Bingo är verkligen så. Han blev JÄTTEARG när Alfiglia tjurade emot honom vid andra betäckningen och hon fick en åthutning.

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se