Häst

Gårdagens uteritt!

Igår red jag och Åsa ut igen! Vi gick lite vilse, eller ja, vi trodde att det fanns en väg men där var ingen väg!

Monia var duktig. Det började dock lite kaotiskt i stallet med att Monia blev stucken/biten av något på ena skinkan och fick panik i stallgången och reste sig och slog som en galning helt plötsligt. Jag gick bak och kollade vad det var som hade hänt och då hade hon en bula stor som en kanelbulle på ena skinkan. Stackars min prinsessa. Det kan inte ha varit skönt alls! Vi sprayade med Blå Spray och så tempade jag henne – 38,5. Men hon hade ätit och hoppat omkring så det var svårt att bedömma.

Jag sadlade på och vi red ut. Vi körde kondition och styrketräning med galoppbackar och långa skritt och trav sträckor. Monia var ganska så trött när vi kom hem. Vi skrittade hemåt när Monia plötsligt började slå med svansen igen som en galning, så jag valde att sitta av och gå resten av vägen hem – i ridstövlar. Ingen hit! Det är obekvämt att gå i ridstövlar.
Monia hade återhämtat sig bra när vi kom in i stallet igen.

Fia hade skött sig utmärkt i boxen sa Louise, hon hade knappt gnäggat alls. Hon är inte så larvig den fölungen.

Idag ösregnar det i Växjö… en typisk sitta inne och läsa kurslitteraturdag… Fast, man måste ju åka till stallet 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.