Häst

Vilken jävla bra dag! 

Uppstigning 05:00 tyckte stallchefen. Det tyckte inte hans mamma! Lyckades ligga och snoosa en liten stund innan stallchefen var på tok för uttråkad. ”Mamma… Maaammaa.. MAMMA!” Så upp och hoppa. Värma välling, inmundiga den i soffan medan mamman packade rena kläder till dagis (söligaste barnet någonsin?!). Iväg till dagis for vi i snöslasket.

Jag öppnade dörrarna till stallet 06:30 och möts av fem mycket förvånade ponnyer som inte ens hunnit äta upp kvällens höranson. Någon utav dem kastade sig upp när jag öppnade dörren, snacka om sjusovare! Det blir annat nästa vecka när jag börjar jobba igen. Då är det utsläpp 05:10 igen. Skönt med rutiner igen… Släppte ut odjuren och fyllde på vatten. Sen gick jag in, svidade om till ”civila kläder” 🙂 och drack en kopp kaffe innan jag begav mig till brygghuset och Louise massage! Så skönt att få rätt på min sargade rygg. Spänningshuvudvärken som nästan gav mig synstörningar är nu så mycket bättre. Bästa Lollo! På vägen hem blev det depåstopp hos Sofia och Gustav för kaffe och kaka.

På med stallkläderna igen och ut i stallet. Mocka ut HÖSILAGE är det mest irriterande jag vet tror jag? Snacka om att KASTA pengar. Arg. Det var mycket hösilage kvar i varenda box. Öste ut det som såg ätbart ut till stona. När allt var färdigpysslat i stallet hämtade jag Bingo. Vi gav oss ut i snöslasket. Gud va roligt vi hade! 🙂 Bingo på sitt bästa humör. När vi red in på grusvägen bakom mitt så kunde vi följa mamma älg och kalvs fotspår en lång väg. Det som var en aning underligt var att älgarna verkade haft med sig sin hund…? För lite sådär casual bredvid älgspåren hade det gått en hund? Tror jag? Det var i alla fall inte räv (för stora) och den hade inte jagat för spåren var i ”skritt”. 🙂 spännande ! Visste inte att älgar hade hund, eller var det hunden som hade älg? 😉

 Vi tog en ny väg idag. Hej vad det gick! Snön yrde åt alla håll. På vägen tillbaka tog Bingo ett jätteskutt med tillhörande bakutspark över en liten, liten pinne som låg på vägen. Lycklig hingst 🙂

Den 19/2 ska jag kanske åka till Irland med Emelie! GOSH SO EXCITED !!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.