Häst

Bingo !

Igår fick det bli en sen ridtur i mörkret. Vi var inne i stan och käkade på kvällen så jag klev direkt ut i stallet när jag kom hem. Hästarna var redan inne och vi hade fixat allting färdigt på förmiddagen.

Jonas skottade ur Monarchs box. Det känns så konstigt! 🙂 jag saknar min lille fåntratt som alltid kommer gnäggandes med öronen framåt när jag parkerar bilen. Men jag blir så otroligt glad när jag läser att han har det bra och att han gör Ella glad – det är det viktigaste. Han är en ponny som vill arbeta och blir tokig av att bara vila eller komma i andra hand. Monarch är lite för ädel och precis lite för liten för mig tyvärr. Bingo är inte speciellt mycket högre än Monarch men har mycket (!!) mer massa vilket gör att jag inte alls ser stor ut på honom.

Bingo har nu gått två dagar med det ny bettet. Han är fortfarande lite sur över att behöva börja arbeta igen och försöker på alla sätt och vis komma undan arbete. Han går på två spår, han slår med huvudet, han frustar och rister med huvudet fram och tillbaka. Han är också duktig på att placera om mig 300 gånger i sadeln varje långsida. Långt steg, kort steg, ruska på huvudet, långt steg, frusta, långt steg, kasta åt sidan … 😉 Men när han har värmt upp färdigt och börjar lyssna så är han precis lika rolig som förut att arbeta med. Han börjar dessutom bli lite lat igen, så imorgon får det nog följa med ett spö 😉

Idag spolade jag bara av hans ben och borstade av honom ordentligt. I morse när jag tittade ut så låg han och vilade i hagen. Han blev nog lite trött igår. 🙂

20140303-181752.jpg
En bild på gårdagens hejarklack som ropade glada tillrop när jag lindade benen 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.