Häst

Hingstpremiering igår.

För andra året i rad var jag på hingstpremieringen utan ”egen” hingst, även om jag hjälpte till lite på ett hörn med en förra året (Invicticus Castleknock) och även en i år (Castle Verdi).

20140316-113902.jpgJag minns första gången på Grevagården, 2008, det var så sjukt kallt (som alltid på hingstpremiering) även fast solen sken med jämna mellanrum. Jag hade dålig erfarenhet av att klä på mig för vädret… Jag frös. Fy fan vad jag frös. Iförd vita jeans, vit skjorta och ylletröja. Ja, jacka också såklart. Hingsten jag fick gå med var Önnarps Non Stop. Han tröttnade efter ett tag på att stå fint för fotografen så Satu Pitkänen tog den här bilden som verkligen är beskrivande… 😉
Det värsta med hingstpremieringen det året var den iskaka vi skulle springa på för att visa gångarter på hårt underlag. Jag var så rädd när vi sprang där fram och tillbaka… Inga broddar varesig på mig eller ponnyn. Men vi överlevde.

2009 var jag återigen på Grevagården. Denna gången gick jag med hingsten Poetry Slam. Även detta året var det så.fruktansvärt.kallt. Jag hade dock klätt mig lite bättre 😉 Jag förstår inte varför det ska vara så fruktansvärt kallt varje gång vi har hingstpremiering…

2010 var första året vi visade Bingo Bell RC 112. Även detta år var det kallt även om solen faktiskt sken mellan molnen ibland. Bingo försökte klättra ur sin box och gick inte att stå stilla med ens en sekund. Han bara gick och gick. I boxen fick jag stå stilla i mitten med borsten medan han gick runt, runt.

2011 visade vi Bingo Bell igen, och kunde inte riktigt tro våra öron när han blev godkänd.

20140316-115036.jpg

20140316-115628.jpg2012 visade jag Valorous Monarch i Vetlanda. Det snöade… Och blåste och givetvis var det så jäkla kallt… Det går till och med att se på bilder att det snöade. Jag hade tur som hade med mig Jannica som kunde promenera med Monarch så jag kunde vila lite emellanåt. Bilden har Jenny Hagenblad tagit!

2013 hade de kvarka i Vetlanda så vi fick bege oss till Ljungby istället. Bara -17 och snålblåst…

2014 i Vetlanda blåste det storm! Det snöade lite, regnade lite men på eftermiddagen och kvällen så lyste faktiskt solen 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.