Häst

Välkommen till världen, Valorous Rex

DSC_0370

Vid 04:30, prick reste plötsligt Giovanna svansen och började oroligt gå runt i boxen. Hon la sig ner och krystade en liten stund och när hon reste sig upp så stack där ut två små ben! Då gick jag ut till stallet.

Hon kämpade en stund med två framben ute och halva huvudet, så efter att hon försökt 3 gånger så bestämde jag mig för att gå in och hjälpa till lite. Och vips så var han ute 🙂

Han konstaterade ganska så snabbt att han hade fått väldigt långa ben 🙂 Med lite lyfthjälp i ändan så gick det bra upp. Han har diat lite (med lite assistans, mor hans gick bara runt runt) och tarmbecket har gått! Så nu får mor och son vara lite för sig själva. 🙂

Giovanna gick 6 veckor över tiden, fölade på dygn 373.

Valorous Rex 
e Bingo Bell RC 112
ue. Poetic Justice RC 81
uue. Brantshammar Korak RC 16

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.