Häst

Omprioriteringar

Livet blir ju sällan som man tänkt sig. Väldigt sällan. Varje dag jag ser mina ponnyer från fönstret så blir jag påmind om hur lyckligt lottad jag är som får bo och leva såhär. Ingenting hade varit möjligt om det inte hade varit för min snälla pappa. Utan honom hade jag inte kunnat leva det liv jag lever idag.

Jag får ofta frågan om hur många hästar jag ”har”. Just nu finns det 7 ponnyer på gården (jag har tillstånd att ha 9 st under sommaren).
Jag äger just nu fem hästar. Önnarps Monia RC 1293, Bingo Bell RC 112, Valorous Monarch (utlånad till Ella Berlin), Valorous Rex och sist och också minst Valorous Regent. Giovanna åker hem till sin ägare i November och Monia går vidare till andra sidan i September.

Nästa år hoppas jag få ett föl. Stoet jag lånar är Lofty Rowallane Rose som är tillbaka för betäckning. I nästa vecka hoppas vi även få vårt nya tillskott, Belinda, hit till gården. Hon är faktiskt Jonas ponny! Han sa från första stund att han ville köpa den ponnyn och plötsligt så slog det in. Belinda är efter Bingo Bell RC 112 – Lofty Roderic RC 74 – Granard Storm.

Jonas skulle absolut inte bo på gård. Han var dessutom livrädd för hästar. Nu är han en fullfjädrad stalledräng och jag vet inte vad jag hade gjort utan honom. 🙂

Allt handlar om prioriteringar och ibland, eller ganska så ofta, handlar det om att kunna omprioritera. Min goda granne Sofia frågade mig i morse hur det var att leva drömmen. Det är klart att mitt liv är lättare sen vi flyttade ut hit. Jag är friare att hitta på saker, friare att umgås med vänner och bekanta. Även om tiden verkligen inte alltid räcker till. 🙂 Men jag är också såklart låst till gården. Utlandssemestern får vänta lite, dels på grund av Oliver, men också på grund av djuren såklart.

Imorgon fyller jag 28 år. För 10 år sen trodde jag inte ens i min vildaste fantasi att jag skulle bo såhär.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.