Häst

Varför ska allting ske, samtidigt?

IMG_2406.JPGIgår hade Belinda lite ont i magen, men tack och lov så uppmärksammade jag det väldigt tidigt. Min granne Louise var en pärla och kom ut mitt i natten med ett stetoskop och en hjälpande hands Hade rätt svårt att hålla i ponnyn och lyssna samtidigt.
Belindas fd ägarinna var bara 12 år och ponnyn är otroligt mycket hanterad – men verkar inte haft så mycket gränser för hon är ganska dryg mot människor. Hon går över en, använder en som klipåle, kan inte stå stilla utan måste stå och veva med frambenen hela tiden. Knuffar gärna omkull en om man låter henne.
Men å andra sidan är hon väldigt lätt att ha och göra med. Igår gick hon ut själv ur stallet och ut på en mörk ridbana i bara skenet av belysningen – utan så mycket som en gnäggning. Duktig tjej!
Tack och lov släppte magknipet ganska så snart och när jag kollade till henne vid 23:30 så sov hon gott till ljudet av Monias snarkningar! 🙂

IMG_2397.JPGIdag var det tänkt att jag skulle fara iväg till Pernilla och hjälpa henne med en unghäst vid 11. Jag kom iväg rätt i tid ändå men då ringer telefonen ”hej jag kommer med en leverans halmpellets till dig om 15 minuter”. !! Jaha bara att vända då.. Kommer på att jag inte tömt och rensat ut där de ska stå så bara till att sätta sonen i vagnen och börja rensa ut. Tänk var lite rensning kan få saker att se mycket roligare ut !
Min fantastiska granne Leif hjälpte till att lasta av lastbilen och har sedan, medan jag var iväg, stuvat in pallarna på lidet! Bästa!

Väl framme hos Pernilla hjälpte jag till att leda en 3,5 åring en stund medan sonen bevakade från sidlinjen! Skönt i solen helt enkelt 🙂
Medan jag satt och åt lunch hos Pernilla så ringer Leif. Jag tänkte nej nej nej säg inte att Rex hoppat ut igen… nej då hade Schenker varit och lämnat ett paket på Leifs uppfart som var till mig! 🙂

I paketet fanns färgtilläggen till mina fina bommar! Jag har målat 4 st röda och ska måla 4 st vita. På de röda har jag satt vita ränder och på de vita ska jag ha svarta och blåa! IMG_2400.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.