Häst

Hovslagardag!

img_9325Jag skulle aldrig få för mig att sko mina hästar på egen hand. Jag vågar knappt raspa. Det jag vågar göra är att slå tillbaka en tappsko, jag förstår principen med hur den ska sitta och passa och jag kan spika rätt så hyfsat i alla fall. Jag kan i alla fall spika så pass bra att jag inte gör hästen halt – det måste ju vara någon form av fördel 🙂 Jag kan raspa också och jag förstår innebörden i att det ska vara plant. Men jag vågar inte ge mig på något annat. Det anställer jag folk till, Simone Puzio till img_9329exempel. 🙂 Jag skulle inte vilja bli behandlad av en hobbyläkare om jag sökte läkarvård. Detsamma gäller mina ponnyer, jag vill ha kunnig personal. Det är såååå mycket som hänger på skoningen. Inga hovar = ingen häst. Vi hade lite morbid humor inledningsvis då Simone poängterade att vi begravt två hästar med fång… Nivån var låg kan man väl säga. 🙂

Idag var det helrenovering av ponnyerna i stallet, sånär på Babsan som är relativt nyskodd. Royal, Regent och Belinda blev verkade och alla skötte sig med den äran, så stolt över dem. Bingo fick en VÄLBEHÖVLIG omskoning och vi provar med ringskor bak den här vändan. Bingo var ganska less på att stå på gången och vänta på Simone när han gjorde ringskor men det gick ju såklart det med.

Jag passade på att mocka åt alla ponnyerna samtidigt som Simone skodde. Royal var HEMSKT skeptisk till att ha skottkärran inne i boxen hos honom. Men han gav sig ganska snabbt. De andra ponnyerna brydde sig föga. Det ömsom ösregnade och ömsom sken solen under förmiddagen när vi höll på i stallet. Vi började 8:30 och var färdiga vid strax innan 12. Nu sitter jag och trycker i mig lunch och ska åka och jobba om en dryg timme.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.