Häst

Det gäller att få tiden att gå..

Men den liksom rusar ifrån mig 😉 Kanske inte heeeeelt omotiverat med tanke på att jag det senaste året liksom fyllt dagarna från klockan 06 fram till 23 tiden! Jag hinner med en hel del om dagarna, kanske inte så mycket latte-mamma-fika i stan men sådana saker som är nödvändiga i mitt liv. Som mockning till exempel. En typiskt nödvändig grej. Eller? 😉 Släpa hö i hagar, fylla på vatten och allt annat nödvändigt som ingår i mitt ganska inrutade liv. Men jag lär inte gå sysslolös efter att jag börjat jobba heller 🙂 Tur att jag har en sådan fantastisk sambo som stöttar upp och hjälper till och en glad och snäll stallchef som håller mig kvar på jorden!

Jag lyckades dock äta lunch med min chef igår – det var en mycket trevlig tillställning. Ska bli roligt att få komma tillbaka och jobba lite igen. Det har jag ju ändå haft så ont om det här året. Jobb alltså 😉

IMG_2997.JPGMen jag är inte typen som vill sitta stilla för länge, jag vill göra saker. Jag har 1000 idéer i mitt huvud som ibland inte alltid hinns med men som jag verkligen vill göra. T ex så städade jag ur jordkällaren idag. Den blir perfekt som foderbod, eller ja foderkällare! Det är lite fuktigt på golvet men jag har byggt pallar med plastöverdrag så fukten inte kommer upp underifrån. Perfekt! Ska även öppna upp så att det blir bättre ventilation där nere så kommer det att torka upp på noll tid!

Hade ju inte tillräckligt att göra idag så jag fixade fram ett element till sadelkammaren – kan ha varit en utav mina bättre investeringar! Blir nästan lite lycklig när jag öppnar dörren till sadelkammaren och det strömmar ut lite sådär lagom varm luft! Perfekt till mina sönderfrusna fingrar och tår i vinter kan jag lova, för att inte tala om att allt mitt läder kommer att må mycket, mycket bättre! Hängde in alla mina vantar där inne ikväll så de är torra och mysiga imorgon när jag ska släppa ut hästarna. Jag ska försöka vara ute i stallet vid 06, så att jag hinner göra i ordning allting innan Jonas åker och jobbar. Men sannolikheten är att jag blir kvar i sängen till kl 8 och sedan får kasta ut hästarna i farten med en tjurig stallchef frusen i vagnen. 🙂

IMG_2995.JPGIdag kom första leveransen med pellets, mjölkpellets i IMG_2994.JPGstora lass från Salvana. Jag har även fått hem ett foder från Saracen, Level-Grow Mix, som jag ska prova till unghästarna. (Störde mig ofantligt på att trycket på påsen var gjort upp och ner 😉 🙂 ) Spännande! Roligt att det händer grejer. Bara att hoppas att jag kan hjälpa någon annan där ute så som Stall Sönnervång hjälpte mig när jag stod i akut behov av mjölkpellets till lille Regent.

Första pallen från Brogaarden kommer nog i slutet på veckan! Då kommer jag att ha allt från fölfoder till tävlingshästen! Mer information om utbud hittar du HÄR !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.