Häst

Morgon i Villtofta

Vilken helt underbar morgon! Så mycket energi gick rakt igenom min kropp när jag klev ut i den bitande kylan. Härligt -3 nu på morgonen och en tät dimma ligger över Villtofta. Stallchefen tog lite sovmorgon och åt en rejäl frukost innan vi kunde gå ut och släppa ut Bingo-fabriken. 🙂

DSC_0497Rex är lite gapig fortfarande trots att det är precis ingen som svarar honom när han gnäggar. Igår var det verkligen ett magiskt moment mellan honom och Regent när Rex gick och gapade efter sin mamma. Lille kloke Regent skrittade fram till Rex och la sitt lilla huvud på Rex rygg som om han visste precis vad Rex går igenom. Jag är så KÄR i den där lille gråe kämpen. Fick nästan tårar i ögonen.

Det är nu ordning i stallet, vilket alltid är lite knöligt att implementera i början. Hästar är vanedjur och det går att använda både som fördel och nackdel. Fördelen är att arbetet i stallet går snabbt och lätt – hästarna vet vart de ska och i vilken ordning och så, det är alltid lugnt i mitt stall. Däremot när någonting förändras så blir det såklart lite knöligt. Ordningen ut har tidigare varit; Bingo – Giovanna + Rex och sist Belinda + Regent (som då går lös efter).
Nu har det istället fått bli; Bingo – Rex – Regent – Belinda. Var och en för sig. Jag tycker att det är viktigt att fölen blir ledtama en och en. Anledningen till att Regent fick gå lös efter Belinda tills nu var i ett försök att bygga lite självförtroende i honom så att han kunde få gå iväg på egen hand. Men nu är det dags även för denna gråe lille herre att gå ut själv.

DSC_0513

 

Det går lite motigt, Rex går ut hur snällt som helst, han är ju supervan att gå i grimma även om han tidigare haft lite stöd av sin mamma (som förövrigt tog resan hem bra och det var varit lugnt.) Regent däremot går snällt ur boxen, blir sedan något osäker eftersom Belinda inte följer med. Så med lite puttning och stöttning så kommer han ut ur stallet. Rex står snällt och väntar vid grinden (i vägen givetvis). Belinda är van att gå ut sist. Hon är heeeelt lugn och avslappnad i stallet och följer sedan snällt med ut.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.