Häst

Ny energi ! 

Vi som lever ett hästliv vet att ibland så finns det fan ta mig inget värre än hästar. De går konstant sönder, gärna flera stycken på samma gång, och eftersom vi generellt BESTÅR av pengar så blir ju matbudgeten något snarstucken just det halvåret.

Stona blir inte dräktiga, unghästen blir aldrig såld, flytta hästar fram och tillbaka på beten och hingsten vägrar äta för testosteron rinner ur hans öron. Hösten, vintern och den blöta våren när du måste gå upp innan soluppgång och fodra, mocka, släppa ut för att sedan duscha av dig hästdoften och hasta iväg till ditt ”riktiga jobb”. Slutar det aldrig att regna i Sverige? Kan hästar verkligen bajsa såhär mycket? Hur kan ponnyn lyckas bajsa i vattenhinken VARJE dag? Varför vägrar den dricka ur vattenkopp? 

2014 var ett trögt hästår för mig. Jag kanske ska skatta mig lycklig att jag bara hade en trasig häst, i taget, även om den kostade dryga 30 000kr under sin sjukdomsperiod (varav försäkringen ersatte 8000kr!). Men jag fick två superfina fölungar. Hingstar såklart 🙂 

Men sen kommer guldkornen. Det absolut största 2014 var att Bingo blev guldbelönad x2 och dessutom Bäst I Rasen i Nybro i augusti. Det var en rejäl push framåt. Att han dessutom kunde genomföra ett godkänt bruksprov 2015 var också en rejäl knuff. 

I år har Bingo bara betäckt 1 sto, mitt alldeles egna Class I sto efter Graffe. Det känns fortfarande overkligt att jag (!!) har ett ”guldbelönat” sto efter Graffe. 🙂 Han delar hage med henne sen ett par dagar tillbaka och det fungerar så himla bra. Lite smärre blämmor här och där efter idoget uppvaktande kan jag stå ut med. Och att det fattas 1cm av hans överläpp 🙂 

 Men det här är genuin hästlycka just nu. Bingo, som sprungit som en galning de första 3 åren han var hos mig, går vid sidan av sitt sto och betar !! Helt lugn och sansad. Grappan pratar med honom konstant, och han är bara supernöjd med livet. Jag tror dessutom att han skött sin uppgift och betäckt Grappan, för brunstar det gör hon och han är helt cool med det 🙂  Just nu sitter jag på en sten i sommarhagen och bara njuter av mitt fantastiska hästliv. Solen skiner, doften av solvarma hästar och ljudet av två connemaror som betar. Skulle inte byta det mot något annat!  

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.